Δ. Κουφοντίνας: Προσφεύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

Δ. Κουφοντίνας: Προσφεύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Νέα προσφυγή κατάθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας για το ζήτημα της μεταγωγής του, αυτή τη φορά ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου.

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη προσέφυγε στο ΑΕΔ προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα των αντίθετων αποφάσεων, που εκδόθηκαν μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Παράλληλα, εκκρεμεί η απάντηση επί του αιτήματός του για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, αφού στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια φυλάκισης. Σημειώνεται, ότι ο κρατούμενος είχε τη δυνατότητα βάσει του νόμου, με τη συμπλήρωση 19 ετών φυλάκισης να καταθέσει αίτημα για υφ’ όρων απόλυση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο δεν έχει απαντήσει επί του αιτήματος.

Η αίτηση στο ΑΕΔ

Για αρνησιδικία κάνει λόγο στην αίτησή του ενώπιον του ΑΕΔ, υποστηρίζοντας ότι αυτό συνιστά η άρνηση της Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αυτό παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Υπενθυμίζεται, ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε κατέλθει σε μακροχρόνια απεργία πείνας, όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου, αποφάσισε τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top