Δ. Λαγκαδά: Σε ετοιμότητα για τον αποχιονισμό κατά τη χειμερινή περίοδο

Δ. Λαγκαδά: Σε ετοιμότητα για τον αποχιονισμό κατά τη χειμερινή περίοδο

Η πλήρης ετοιμότητα του Δήμου Λαγκαδά και των εμπλεκομένων φορέων εφόσον χρειαστεί αποχιονισμός κατά τη διάρκεια του χειμώνα ήταν το αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Πέτρου Δοϊρανλή.

Όπως επισήμανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, εν προκειμένω σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού, ειδικά στις Δημοτικές Ενότητες του ορεινού όγκου του Δήμου Λαγκαδά.

Κατά τη συνεδρίαση τονίστηκε πως έχει γίνει ήδη η προμήθεια 400 τόνων χύμα αλατιού και 15 τόνων σε σακιά που θα προστεθούν στο περυσινό απόθεμα ώστε να εξασφαλιστεί ο γρήγορος αποχιονισμός και να κρατηθεί ανοιχτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τις ορεινές κοινότητες.

Παράλληλα σε πλήρη ετοιμότητα είναι δύο γκρέιντερ, ένας εκσκαφέας και δύο φορτωτές ώστε να συμβάλλουν στο άνοιγμα οδικών τμημάτων από ποσότητες χιονιού ή πάγου.

Ακόμα οι εκπρόσωποι της πυροσβεστικής και του στρατού ζήτησαν να υπάρχει πλήρης καταγραφή των κτηνοτροφικών μονάδων, των ιρλανδικών διαβάσεων και των ιδιαίτερων τοπωνυμίων, ώστε η επέμβαση για διασώσεις και απεγκλωβισμούς εάν και εφόσον χρειαστεί να είναι άμεση.

Τέλος ζητήθηκε η συνεργασία των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων να υπάρχει στοχευμένη επέμβαση των συνεργείων αποχιονισμού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top