Δ. Μιχαηλίδου: Επίσκεψη στην “Κιβωτό του Κόσμου”

Δ. Μιχαηλίδου: Επίσκεψη στην “Κιβωτό του Κόσμου”

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισκέφθηκε σήμερα τη δομή υποστήριξης και φιλοξενίας «Κιβωτό του Κόσμου».

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τη λειτουργία της δομής, το πρόγραμμα φιλοξενίας και τα αποτελέσματα της ένταξης των παιδιών της δομής στο Ενιαίο Μητρώο Αναδοχής και Υιοθεσίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υφυπουργός συνομίλησε με τη διοίκηση του φορέα και ενημερώθηκε για τα 22 κορίτσια από 6 έως 16 ετών που φιλοξενούνται στη δομή, γνώρισε τα φιλοξενούμενα κορίτσια και συνομίλησε μαζί τους για το καθημερινό τους πρόγραμμα, τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τα ενδιαφέροντά τους αλλά και τις επιδιώξεις τους για το μέλλον.

Με αφορμή την επίσκεψή της, η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου επισήμανε για μία ακόμη φορά τη σημασία της νέας πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Εργασίας για τις αναδοχές και τις υιοθεσίες: «Κοινός στόχος όλων μας, είναι τα παιδιά αυτά να μένουν στις δομές προστασίας και φροντίδας μόνο το απαραίτητο χρονικό διάστημα έως ότου βρεθεί η κατάλληλη για αυτά οικογένεια. Το πρόγραμμα συνταιριάσματος ξεκινά και σύντομα θα έχουμε τις πρώτες συνδέσεις ανάμεσα σε υποψήφιους γονείς και παιδιά που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται σε δημόσιες, ιδιωτικές και εκκλησιαστικές δομές».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top