Δ. Μιχαηλίδου: Στόχος μας το 2021 να εστιάσουμε στο θεσμό της αναδοχής (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δ. Μιχαηλίδου: Στόχος μας το 2021 να εστιάσουμε στο θεσμό της αναδοχής (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Βοήθημα από 400 έως 1000 ευρώ θα παίρνουν από το 2021 όσοι αποφασίσουν να γίνουν ανάδοχοι παιδιού, όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Στόχος μας είναι το 2021 να εστιάσουμε στο θεσμό της αναδοχής, μέσα από τη συνεργασία μας με τη UNICEF», πρόσθεσε η υφυπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη στον θεσμό της υιοθεσίας, επισήμανε ότι μέσα σε ένα χρόνο και με απόλυτη διαφάνεια, μπορεί να υιοθετήσει ένα ενδιαφερόμενο ζευγάρι ένα παιδί.

«Ενισχύσαμε τις δομές μας με κοινωνικούς λειτουργούς, λειτουργήσαμε το μητρώο των υποψήφιων γονέων και το μητρώο των παιδιών, στο οποίο καταγράφονταν πολύ λίγα από τα παιδιά που βρίσκονται στις δομές και ήταν προς υιοθεσία», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς στους οίκους ευγηρίας, η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε ότι θα αρχίσουν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ καταβάλλονται σήμερα 30/12 και αύριο στις 31/12. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το Επίδομα Παιδιού, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να δοθεί στο τέλος Ιανουαρίου, όμως θα δοθεί ένα μήνα νωρίτερα «γνωρίζοντας τις υψηλότερες ανάγκες» αυτή την περίοδο.

Ακούστε όλα όσα είπε η κα Δόμνα Μιχαηλίδου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ