Δ. Θεσσαλονίκης: Κόντρες για ακροδεξιά ρητορεία (VIDEO)

Δ. Θεσσαλονίκης: Κόντρες για ακροδεξιά ρητορεία (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συζήτηση για την παράταση του προγράμματος στέγασης προσφύγων REACT.

Τα αίματα άναψαν όταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου, αλλά και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα προσωπικά, ότι επιδεικνύει ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά ρητορεία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δημάρχου.

Η ένταση ξεκίνησε νωρίτερα όταν ο Γιάννης Νασιούλας ανέπτυξε ακραία ρητορική σε σχέση με τους πρόσφυγες, τους οποίους χαρακτήρισε λαθρομετανάστες. Μάλιστα κατηγόρησε τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τους κ.κ. Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα ότι οι ίδιοι φέρνουν «λαθρομετανάστες» στην Ελλάδα, ενώ δεν δίστασε να υποστηρίξει πως η συνέχεια του προγράμματος REACT προβλέπει τη φιλοξενία αλλοδαπών από ελληνικές οικογένειες κάτι το οποίο δεν έχει δεχτεί καμία ελληνική οικογένεια, ούτε «κάποιος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα 40 σπίτια».

Η τοποθέτησή του προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συμβούλων της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Έλλης Χρυσίδου, Μαρίας Πασχαλίδου και Ρίας Καλφακάκου, που ζήτησαν επίμονα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, να του αφαιρέσει τον λόγο, καθώς επιπλέον ομιλία του ξεπέρασε το χρόνο και ξέφυγε από το περιεχόμενο του θέματος.

«Εμετικές δηλώσεις»

Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μιχάλης Κωνσταντινίδης, επισήμανε πως το θέμα είναι «να μη μείνει ούτε ένα εκατοστό ελεύθερο για τις πατσαβούρες της Βέρμαχτ», ενώ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος έκανε λόγο για εμετικές δηλώσεις.

Η έκφραση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου που τον διέκοψε, ζητώντας του να είναι πιο ήπιος στις εκφράσεις του. Τότε έλαβε αιχμηρή απάντηση από τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης που του είπε «το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από ακροδεξιούς, δεν μπορεί να σε κάνει ανεκτικό απέναντι στους φασίστες».

Και επιστολή από ιερολοχίτες!

Σύγχυση επικράτησε όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διάβασε επιστολή την οποία υπέγραψαν 80 άτομα, με την οποία ζητούσαν να σταματήσει το πρόγραμμα.

Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μην αναγνωστεί, καθώς δεν προβλέπεται από τη διαδικασία, για να εκπλαγούν δυσάρεστα όταν διαπίστωσαν ότι οι υπογράφοντες ήταν μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Ιερός Λόχος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ