Δ. Τρικκαίων: Καταδικάζει τη βεβήλωση εβραϊκών μνημείων

Δ. Τρικκαίων: Καταδικάζει τη βεβήλωση εβραϊκών μνημείων

Τη βεβήλωση μνημείων της Εβραϊκής Κοινότητας Τρικάλων καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο Δήμος Τρικκαίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται πως «ο Δήμος Τρικκαίων καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις ζημιές στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Τρικάλων και την αναγραφή συνθημάτων μίσους στη μοναδικής θρησκευτικής και ιστορικής αξίας Εβραϊκή Συναγωγή Τρικάλων».

Στην ανακοίνωση η δημοτική αρχή κάνει λόγο για απαράδεκτες και σκοταδιστικές ενέργειες: «Πρόκειται για απαράδεκτες, σκοταδιστικές ενέργειες μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, ενάντια σε κάθε έννοια σεβασμού στον Άνθρωπο και τα πιστεύω του. Σε μια πόλη με καταγεγραμμένη μακρόχρονη ιστορία συνύπαρξης τριών θρησκειών, με σεβασμό και προβολή της διαφορετικής πίστης, παρόμοιες ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την ειρηνική συμβίωση.

Ο Δήμος Τρικκαίων καλεί όλους/ες τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές να διαφυλάξουν την ιστορία της πόλης, τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, όπως έμπρακτα έχουν εκφραστεί πολλές φορές στο διάβα των αιώνων».

«Είναι μέλημά μας να συνεχίσουμε να ζούμε σε μια ανοιχτή πόλη, σε μια πόλη που αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης, αδελφοσύνης και σεβασμού κάθε ανθρώπου, χωρίς καμία διάκριση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top