Διαδικτυακή συζήτηση για τον «Μη έμφυλο λόγο»

Διαδικτυακή συζήτηση για τον «Μη έμφυλο λόγο»

Διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Μη έμφυλος λόγος», θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 10 Μαΐου μέσω zoom.

Η διαδικτυακή συζήτηση έχει στόχο την προώθηση της εφαρμογής του μη έμφυλου λόγου στα γραπτά και προφορικά κείμενα και την ένταξή του στην εκπαίδευση, καθώς και την ευαισθητοποίηση μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού για ζητήματα φύλου (και) στη γλώσσα.

Συντονίστριες είναι η Σταυρούλα Τσιπλάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» του Ανοικτoύ Πανεπιστήμιoυ Κύπρου και η Νίνα Τοπιντζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η διαδικτυακή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Μη έμφυλος λόγος», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, μεταξύ 19:00 και 21:00. Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Zoom στον σύνδεσμο https://tinyurl.com/2psd58kw με ελεύθερη πρόσβαση μετά από προεγγραφή.

Στη συζήτηση, που στοχεύει και στην καλλιέργεια στρατηγικών επίγνωσης γλωσσικού σεξισμού στην εκπαίδευση και τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχουν οι ειδικοί και ειδικές, από τον χώρο της Γλωσσολογίας και των Ανθρωπιστικών Επιστημών Αγγελική Αλβανούδη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Μαριάνθη Γεωργαλίδου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Μαρία Γκασούκα (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Κώστας Κανάκης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Δήμητρα Κογκίδου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Μαριάνθη Μαρκή-Τσιλιπάκου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Θεοδοσία-Σούλα Παυλίδου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Αναστασία Στάμου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Ρούλα Τσοκαλίδου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ