Δικηγόρος Ίτον: Ο δολοφόνος συνεχίζει τη ζωή του κανονικά

Δικηγόρος Ίτον: Ο δολοφόνος συνεχίζει τη ζωή του κανονικά

«Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας της βιολόγου Σούζαν Ίτον είναι πρωτόγνωρη στα ποινικά χρονικά της χώρας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος της οικογένειας Ίτον, Βάσω Πανταζή.

Το πρωτόγνωρο, σύμφωνα με τη δικηγόρο δεν έγκειται στον τρόπο της ανθρωποκτονίας αλλά ότι μετά τα όσα έκανε «συνεχίζει τη ζωή του ανενόχλητος». Όπως είπε η κ. Πανταζή, επί επτά ολόκληρες μέρες ο κατηγορούμενος μετά την ανθρωποκτονία ακολουθεί κανονικά τη ζωή του με τη γυναίκα του τα παιδιά του και διαβιεί φυσιολογικά.

Αναφέρει ότι έχουν γίνει πραγματογνωμοσύνες «και ο άνθρωπος αυτός δεν φαίνεται να πάσχει από κάποια ψύχωση» και σημειώνει: «Το παράπονο της οικογένειας του θύματος είναι ότι δεν ακούστηκε μέχρι αυτή την ώρα ούτε ένα συγνώμη. «Εμείς περιμέναμε σήμερα το πρωί μία “συγνώμη” η οποία όμως δεν ακούστηκε ποτέ. Αυτό περίμενε η αδερφή της θανούσης η Τζούλι η οποία ήρθε από την Αμερική: να ακουστεί μία “συγνώμη” έστω και αν δεν την εννοούσε. Το έχουμε δει αυτό και σε άλλα δικαστήρια. Αλλά αυτή η παντελής έλλειψη της συγνώμης νομίζω ότι δεν τιμά τον κατηγορούμενο».

Η κ. Πανταζή, αναφερόμενη στην τοπική κοινωνία του Μάλεμε όπου εξελίχθηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας, είπε επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι Κρητικοί έχουν δείξει το ήθος τους, όλο το Μάλεμε βοήθησε στις προσπάθειες να βρεθεί η άτυχη Σούζαν Ίτον και μου έκανε και εντύπωση η επιθυμία της αδερφή της Τζούλι να πει ένα “ευχαριστώ” προς όλους τους κάτοικους στο Μάλεμε που έτρεξαν για να βρουν την αδερφή της και να βοηθήσουν στην υπόθεση. Αυτό δείχνει ποια είναι η Κρήτη ποια είναι η κοινωνία της όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι η οικογένεια του δράστη έχει φύγει, δεν ζει πλέον στην Κρήτη. Νομίζω ότι έχει αποβληθεί από το κομμάτι το κοινωνικό και μένει πλέον μόνο η δικαστική κρίση για να μπει πλέον αυτός ο άνθρωπος ο κατηγορούμενος στο περιθώριο των κοινωνικών προσωπικοτήτων».

Σε λίγη ώρα αναμένεται η απολογία του 28χρονου κατηγορούμενου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ