Δήμος Τρικκαίων: Ειδικά μέτρα ενόψει καύσωνα

Δήμος Τρικκαίων: Ειδικά μέτρα ενόψει καύσωνα

Σε ειδικά μέτρα προχωρά ο δήμος Τρικκαίων λόγω του καύσωνα, σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Εργασίας, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου σε ανάρτησή του.

Μεταξύ άλλων, θα λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι 24ώρες το 24ωρο σε περίπτωση ανάγκης λόγω του καύσωνα, ενώ θα τηρείται αυστηρά η νομοθεσία για την προστασία των εργαζόμενων του δήμου σε εξωτερικές εργασίες. Επίσης, ο δήμος θα φροντίζει για παροχή νερού για αδέσποτα ζώα.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ληφθούν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρικκαίων: 

1. Οι κλιματιζόμενοι χώροι στο Ε ΚΑΠΗ (έναντι ΔΕΗ) και στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών (Ομήρου 6) θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, έως και 24 ώρες το 24ωρο αν παραστεί η ανάγκη. Σημειώνεται ότι η είσοδος θα γίνεται με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
2. Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία των εργαζόμενων του δήμου σε εξωτερικές εργασίες, βάσει και της σχετική εγκύκλιος που εκδίδεται.
3. Λόγω και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, σε ετοιμότητα βρίσκονται υδροφόρες, μηχανήματα έργου, αλλά και λοιπό τεχνικό προσωπικό του Δήμου.
4. Η ΔΕΥΑΤ βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα για άμεση επισκευή βλαβών.
5. Ο δήμος φροντίζει για επιπλέον φροντίδα και παροχή νερού για αδέσποτα ζώα.
6. Λόγω του καύσωνα, τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων πιθανώς τροποποιηθούν. Παρακαλούνται οι πολίτες για αυτές τις ημέρες να μην πετούν ογκώδη απορρίμματα, κλαδιά, στρώματα κ.α. Η προστασία της δημοσίας υγείας και της υγείας των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας.
Για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
ΔΕΥΑΤ: 2431076715,
Κλιματιζόμενοι χώροι-παροχή βοήθειας: 2431024006, 2431025400

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Τρικκαίων στο Instagram:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Papastergiou (@dpapastergiou)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ