Δωρεές ύψους 10 εκατ. από το ΙΣΝ

Δωρεές ύψους 10 εκατ. από το ΙΣΝ
Κοινωνία   | 29/09/2020 | 22:50

Στην έκτακτη βοήθεια και υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών και νέων ανθρώπων αλλά και στο χτίσιμο των απαραίτητων γερών βάσεων πάνω στις οποίες θα χτιστεί η ανάκαμψη εστιάζουν οι νέες, συνολικού ύψους $10.8 εκατομμυρίων, δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πρόκειται για τον τέταρτο, κατά σειρά, κύκλο δωρεών του Ιδρύματος η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19 συνολικού ύψους $100 εκατομμυρίων που στοχεύει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο.

Όσον αφορά στην ελληνική επικράτεια παρέχεται υποστήριξη σε χρόνια ασθενείς, σε παιδιά που ζουν στην ανέχεια ή υφίστανται ενδοοικογενειακή βία αλλά και σε ευάλωτες ομάδες προσφύγων της Σάμου και της Λέσβου.

«Το εύρος των δωρεών μας αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα που βιώνουμε σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, καθώς η υγειονομική και η κοινωνικοοικονομική κρίση, επηρεάζουν, και άρα διαμορφώνουν, η μία την άλλη, σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Το ΙΣΝ παραμένει αφοσιωμένο στην αποστολή του να συμβάλει στην κάλυψη των σημερινών κρίσιμων αναγκών, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για μια ανάκαμψη. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στους οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, για το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλουν, κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

Οι δράσεις που ενισχύονται από την χορηγία

ΕΥΡΩΠΗ -ΕΛΛΑΔΑ

Οι δωρεές σε οργανισμούς με δράση στην Ελλάδα επικεντρώνονται στην παροχή έκτακτης βοήθειας σε πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα επείγουσες συνθήκες σε δύο νησιά της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην προσφορά βοήθειας σε ανθρώπους που ζουν με σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, με τους επιπλέον κινδύνους που θέτει η πανδημία στην υγεία τους, καθώς και στην υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες στο σπίτι τους.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας, Ελλάδα: Δημιουργία γραμμής υποστήριξης για τη στήριξη και ενδυνάμωση νέων ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις, όπως καρκίνο, διαβήτη και κατεσταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που τους κατατάσσει στις ευπαθείς ομάδες για COVID-19. Μέσω της γραμμής, η οποία είναι σε θέση να δεχτεί περίπου 1000 κλήσεις τον μήνα, παρέχεται ολιστική βοήθεια και καθοδήγηση.

Πνοή Αγάπης, Αθήνα: Παροχή αξιοπρεπούς διαμονής και ψυχολογικής υποστήριξης σε καρκινοπαθείς με χαμηλό οικονομικό εισόδημα από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι χρειάζεται να ταξιδέψουν στην Αθήνα για τη θεραπεία τους.

Médecins Sans Frontières (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) (η δωρεά προς τον οργανισμό απαρτίζεται από δύο επιμέρους δωρεές, η μία εκ των οποίων διατίθεται στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Αφρική και Μέση Ανατολή). Παροχή έκτακτης ιατρικής βοήθειας, υποστήριξης για την αντιμετώπιση της COVID-19 και προσφορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες στη Σάμο και τη Λέσβο, συμπεριλαμβανομένων όσων επλήγησαν από τις φωτιές στη δομή προσφύγων στη Μόρια μετά την έξαρση κρουσμάτων στη δομή.

Πρωτοβουλία για το Παιδί, Bέροια: Ενίσχυση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εκατοντάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία και συνθήκες υπερβολικής ανέχειας, δεδομένου ότι ο αριθμός ανάλογων περιπτώσεων και των συνεπακόλουθων αναγκών έχει αυξηθεί εξαιτίας της πανδημίας.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ & ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Δύο δωρεές στη Μεγάλη Βρετανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη εστιάζουν στη μακροπρόθεσμη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε ορισμένους από τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς: τους ανθρώπους που ζουν στον δρόμο. • The Spires Centre, Λονδίνο: Πρόσληψη εργαζομένου για την κάλυψη αναγκών δομής στο Νότιο Λονδίνο.

The International Network of Street Papers Foundation, Eυρώπη: Παροχή υποστήριξης σε 40 εφημερίδες δρόμου, σε χώρες όπως η Ελλάδα, Ιταλία, Σερβία και Ουγγαρία, με σκοπό να τις βοηθήσουν στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, όπως ενδεικτικά στη μετάβασή τους σε σύστημα πληρωμής με ηλεκτρονική κάρτα.
ΗΠΑ

Έκτακτη υποστήριξη για πληθυσμούς που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη στη Νέα Υόρκη Οι ανάγκες σε τρόφιμα, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και μετρητά για την προμήθεια ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, όπως την πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας, παραμένουν για πολλούς ανθρώπους ζωτικής σημασίας, σε πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης. Οι δωρεές του ΙΣΝ θα συμβάλουν στην κάλυψη των παραπάνω αναγκών.

Grand Street Settlement, Νέα Υόρκη: Λειτουργία ενός λεωφορείου, ειδικά εξοπλισμένου για την προστασία ενάντια στη COVID-19. Σκοπός της δωρεάς είναι να διασφαλίσει, σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και ηλικιωμένους στο Lower East Side, πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες που δεν παρέχονται εξ αποστάσεως.

Mosholu-Montefiore Community Center, Νέα Υόρκη: Υλοποίηση προσπαθειών διασφάλισης σίτισης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, έως και 500 ατόμων την ημέρα. Η δωρεά περιλαμβάνει την παροχή επείγουσας βοήθειας σε μετρητά, για οικογένειες, με σκοπό την κάλυψη των βασικών τους αναγκών, όπως πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας, προμήθεια ειδών υγιεινής και κάλυψη εξόδων ταφής για συγγενείς τους.

Cathedral Church of Saint John the Divine, Νέα Υόρκη: Παροχή θρεπτικών γευμάτων σε πακέτο και διαφορετικών ειδών τροφίμων, για την κάλυψη αυξημένων αναγκών, στις συνοικίες West Harlem και Morningside Heights. Συνεχιζόμενες ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής και ψυχολογικής περίθαλψης Η πανδημία έχει δημιουργήσει αρκετά εμπόδια στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας που δεν σχετίζονται με την COVID-19. Οι δωρεές σε μία σειρά από οργανισμούς της Νέας Υόρκης έχουν σκοπό τη διασφάλιση της παροχής φροντίδας σε ασθενείς, ακόμη και υπό τις παρούσες, εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

• Betances Health Center, Νέα Υόρκη: Παροχή τοπικής, υγειονομικής περίθαλψης πρώτης γραμμής σε κατοίκους στο Lower East Side του Μανχάταν και στις συνοικίες Bushwick και Bedford-Stuyvesant του Μπρούκλιν.
• Ronald McDonald House New York, Νέα Υόρκη: Παροχή δωρεάν στέγασης σε παιδιά που λαμβάνουν θεραπεία κατά του καρκίνου και στις οικογένειές τους, σε καταλύματα στη Νέα Υόρκη, ειδικά διαμορφωμένα για την προστασία ενάντια στην πανδημία.
• Peconic Bay Medical Center, Νέα Υόρκη: Πιλοτική προσπάθεια υποστήριξης του κλινικού προσωπικού πρώτης γραμμής με «ψυχολογικά είδη ατομικής προστασίας» για την αντιμετώπιση του τραύματος και την απουσία περίθαλψης σε σοβαρά αρρώστους.

Center for Urban Community Services, Νέα Υόρκη: Παροχή ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας, και κατ’ επέκταση για τους χιλιάδες ανθρώπους που φροντίζουν σε ολόκληρη την πόλη. Θέτοντας τα θεμέλια για μία δίκαιη ανάκαμψη Σκοπός των δωρεών που εντάσσονται στην εν λόγω κατηγορία είναι να βοηθήσουν τους περιθωριοποιημένους πληθυσμούς στις ΗΠΑ, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για τη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη και επιτυχία τους.

New York Immigration Coalition, Νέα Υόρκη: Παροχή έκτακτης βοήθειας στις μικρές επιχειρήσεις που ανήκουν σε μετανάστες, προκειμένου να ανταποκριθούν στην κρίση της πανδημίας COVID-19, μέσα από τη δημιουργία εκπαιδευτικών εργαλείων σε επτά γλώσσες και την υλοποίηση
εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

• Neighborhood Trust Financial Partners, ΗΠΑ: Καθοδήγηση για την επίτευξη οικονομικής σταθερότητας για χιλιάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο, όπως το λιανεμπόριο και η εστίαση, καθώς και των αδήλωτων εργαζομένων και όσων δεν διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς.

National Community Reinvestment Coalition, ΗΠΑ: Υποστήριξη 150 μικρών επιχειρήσεων σε υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες, ανθρώπους από κοινότητες μειονοτήτων αλλά και βετεράνους, προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, μέσω άμεσης οικονομικής υποστήριξης ή δανείων με χαμηλό επιτόκιο. Δημόσιος χώρος και πολιτιστικά προγράμματα Δωρεές με έμφαση στη διατήρηση ανοιχτών, δημόσιων χώρων για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, καθώς υπό τις σημερινές συνθήκες κρίνονται ιδιαίτερα απαραίτητοι, καθώς και υποστήριξη καλλιτεχνικών οργανισμών για να συνεχίσουν να προσφέρουν δημιουργικές διεξόδους, ειδικότερα για τους νέους.

Lincoln Center for the Performing Arts, Νέα Υόρκη: Ανανέωση και επαναπροσδιορισμός του χώρου της πανεπιστημιούπολης για το κοινό, συνολικού εμβαδού 65 στρεμμάτων, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην Αθήνα.

• City Parks Foundation, Νέα Υόρκη: Συντήρηση και βελτίωση των πάρκων μέσω του NYC Green Relief and Recovery Fund, το οποίο παρέχει έκτακτη βοήθεια στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που διαχειρίζονται τους εξωτερικούς δημόσιους χώρους της πόλης.

ArtsPool, Νέα Υόρκη: Ενίσχυση μη κερδοσκοπικών πολιτιστικών οργανισμών της Νέας Υόρκης, προκειμένου να επικεντρωθούν στα καλλιτεχνικά προγράμματά τους, μέσω της παροχής συγκεντρωτικής διοικητικής υποστήριξης και καινοτόμων λύσεων.

Pioneer Works, Νέα Υόρκη: Η δωρεά υποστηρίζει τη συνέχιση δωρεάν καλλιτεχνικών και επιστημονικών προγραμμάτων για νέους ανθρώπους στη συνοικία Red Hook του Μπρούκλιν, μέσα από κοινοτικά και σχολικά προγράμματα.

• Artists for Humanity, Βοστώνη: Παροχή ευκαιριών σε νέους ανθρώπους της Βοστώνης για δημιουργική απασχόληση, καθοδήγηση και έκφραση μέσω της τέχνης. Εκπαίδευση και βιωματική μάθηση για νέους Οι δωρεές του ΙΣΝ σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς θα βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους να εμπλακούν πιο ενεργά στη διαδικασία της μάθησης, μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, τα οποία εκτός από εργασία προσφέρουν παράλληλα πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής έκτακτης βοήθειας, εν μέσω της πανδημίας.

Playworks, ΗΠΑ: Ανάπτυξη και διανομή διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και συνεργαζόμενα σχολεία, τόσο από κοντά όσο και εξ αποστάσεως.

Pace University, Νέα Υόρκη: Παροχή αμειβόμενων προγραμμάτων πρακτικής άσκησης, διάρκειας έξι έως οκτώ εβδομάδων, σε 20 ή περισσότερους φοιτητές του Πανεπιστημίου Pace, σε έναν από τους συνεργαζόμενους, τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην πρώτη γραμμή της παροχής έκτακτης βοήθειας.

Raising a Reader Massachusetts, Μασαχουσέτη: Αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, διασφαλίζοντας πρόσβαση σε βιβλία και διαδικτυακά μαθήματα ανάγνωσης σε οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές. Καθοδήγηση των νέων μέσω του αθλητισμού Το ΙΣΝ υποστηρίζει οργανισμούς που αξιοποιούν αθλήματα, όπως το πατινάζ, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, την ιστιοπλοΐα, την κωπηλασία, το μπέιζμπολ και το σκουός, για την καθοδήγηση και υποστήριξη νέων κατοίκων της Νέας Υόρκης στον δρόμο προς την ακαδημαϊκή και προσωπική τους επιτυχία.

South Bronx United, Νέα Υόρκη: Αξιοποίηση του ποδοσφαίρου ως μέσο για την ανάπτυξη προσωπικών και ακαδημαϊκών δεξιοτήτων, περίπου 200 μαθητών, καθώς προετοιμάζονται για το γυμνάσιο ή το κολλέγιο.

New Heights, Νέα Υόρκη: Παροχή ενός συνδυασμού ακαδημαϊκής υποστήριξης, διατροφικών συμβουλών και μαθημάτων ανταγωνιστικής καλαθοσφαίρισης για 250 μαθητές από το δημοτικό μέχρι το λύκειο.

Rocking the Boat, Νέα Υόρκη: Η δωρεά προσβλέπει στην ενίσχυση 300 νέων ανθρώπων από το South Bronx, προκειμένου να θέσουν στόχους και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, μέσω μαθημάτων κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας, κατασκευής ξύλινων σκαφών σε ομάδες, και συμβολής τους στην αποκατάσταση αστικών πλωτών οδών.

Row New York, Νέα Υόρκη: Καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης και του εργασιακού ήθους για εκατοντάδες μαθητές σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, μέσω μαθημάτων ανταγωνιστικής κωπηλασίας και ακαδημαϊκής υποστήριξης.

Hudson River Community Sailing, Νέα Υόρκη: Υποστήριξη σχεδόν 250 μαθητών από δημόσια σχολεία στις συνοικίες Chelsea και Inwood του Μανχάταν, προκειμένου να καλλιεργήσουν τις ηγετικές και ακαδημαϊκές τους δεξιότητες μέσω της ιστιοπλοΐας.

Figure Skating in Harlem, Νέα Υόρκη και Ντιτρόιτ: Καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη περίπου 150 νεαρών γυναικών, από το δημοτικό έως το γυμνάσιο, σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας, καθώς και ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων, μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος που συνδυάζει το καλλιτεχνικό πατινάζ με την ακαδημαϊκή υποστήριξη.

StreetSquash, Νέα Υόρκη: Στήριξη μαθητών στο Χάρλεμ με σκοπό να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις ακαδημαϊκές, αθλητικές και προσωπικές τους δεξιότητες, μέσω τους σκουός, ολοκληρωμένης ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, καθώς και συμμετοχής τους στην παροχή κοινωνικής εργασίας.

DREAM, Νέα Υόρκη και Newark: Ενίσχυση των ακαδημαϊκών και κοινωνικοσυναισθηματικών δεξιοτήτων περισσότερων από 2.500 μαθητών, από το νηπιαγωγείο μέχρι το κολλέγιο, στο Χάρλεμ, στο South Bronx και στο Newark, μέσω του μπέιζμπολ και του σόφτμπολ.

New York Road Runners, Νέα Υόρκη: Διευκόλυνση διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων για νέους ανθρώπους, ηλικίας από 8 έως 21 ετών, συμπεριλαμβανομένων όσων χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια, μέσω της εφαρμογής εργαλείων που προσελκύουν χιλιάδες ανθρώπους κάθε μήνα. ΑΣΙΑ Με δωρεά σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, το ΙΣΝ θα ενισχύσει μαθητές σε τρεις χώρες προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια που προκάλεσε η πανδημία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

United World Schools: Διευκόλυνση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Νεπάλ, τη Μυανμάρ και τη Καμπότζη, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας. Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας που απευθύνεται σε 28.000 μαθητές.

ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Με δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με έδρα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, το ΙΣΝ θα συμβάλει στην κάλυψη βασικών αναγκών σε τρόφιμα και υγειονομική περίθαλψη σε αρκετές χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, αξιοποιώντας τα εκάστοτε τοπικά δίκτυα.

Project Healthy Children: Καταπολέμηση του υποσιτισμού και της ελλιπούς πρόσληψης ιχνοστοιχείων για περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους στην Τανζανία, μέσα από τη στήριξη μικρής κλίμακας μύλων αραβοσίτου προκειμένου να συνεχίσουν να παράγουν εμπλουτισμένο αλεύρι.

Trócaire: Έκτακτη μεταφορά χρημάτων σε οικογένειες, που περιλαμβάνουν συνολικά περίπου 5.000 ανθρώπους, για τη διασφάλιση προμήθειας τροφίμων. Στο πλαίσιο της δωρεάς προβλέπεται η υποστήριξη ραδιοφωνικής καμπάνιας για τη πληροφόρηση του κόσμου σχετικά με την πανδημία και την προστασία από την COVID-19, στην Αιθιοπία, τη Ρουάντα και τη Ζιμπάμπουε.

Médecins Sans Frontières (Γιατροί Χωρίς Σύνορα): (η δωρεά προς τον οργανισμό απαρτίζεται από δύο επιμέρους δωρεές, η μία εκ των οποίων διατίθεται στην Αφρική και Μέση Ανατολή και η δεύτερη στην Ελλάδα). Έκτακτη ιατρική υποστήριξη σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19. Στο πλαίσιο της υποστήριξης περιλαμβάνεται η παροχή θεραπείας και περίθαλψης για ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων όσων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, η αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης σε θέματα υγείας, η παροχή παρηγορητικής φροντίδας και ο περιορισμός του αντίκτυπου της πανδημίας στις εκάστοτε τοπικές κοινότητες και τα συστήματα υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή περίθαλψης σε ασθενείς που πάσχουν από άλλες, επικίνδυνες για την υγεία, ιατρικές παθήσεις.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Με δωρεές σε δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με έδρα την Ισπανία, το ΙΣΝ θα συμβάλει στην ενίσχυση ανθρώπων σε οκτώ χώρες, διασφαλίζοντας πρόσβαση σε τρόφιμα, είδη υγείας και υγιεινής.

Acción contra el Hambre: Παροχή τρόφιμων, ειδών υγιεινής, καθώς και συμβουλευτικής υποστήριξης σχετικά με τη διατροφή, την αναπαραγωγική και ψυχική υγεία, μέσω ενός προγράμματος, που απευθύνεται σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Γουατεμάλα, Νικαράγουα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Βενεζουέλα και το Περού.

Save the Children Spain: Υποστήριξη ανθρώπων στη Βολιβία, Κολομβία, Περού και τη Νικαράγουα, για τη διασφάλιση πρόσβασης σε είδη πρώτης ανάγκης και ζωτικές υπηρεσίες, όπως, μεταξύ άλλων, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, διασφάλιση σίτισης, και πρόσβασης σε υπηρεσίες προστασίας παιδιών και βασικούς πόρους υγιεινής.

Μεταξύ των δωρεοδόχων που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών κύκλων δωρεών της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ περιλαμβάνονται οργανισμοί, όπως οι Greater New Orleans Foundation, San Antonio Food Bank, Bangor Region YMCA, Big Brothers Big Sisters of America, GrowNYC, the Street Vendor Project, Sant Joan de Déu Barcelona Children’s Hospital, Τhe Rockefeller University, Robin Hood Foundation, French Red Cross, Μπορούμε, Fondazione Progetto Arca και πολλοί ακόμη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13:0003/12

Είναι το … κάρμα Αθλητισμός

12:4503/12

Κορωνοϊός: Δις εξαμαρτείν… για ιδιοκτήτρια καφέ – ουζερί Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:4503/12

Η Μαρία Αντωνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Ελλάδα ,Πολιτική

12:4003/12

Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 14 Δεκεμβρίου Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

12:3703/12

Πιερία: Το 30% των αστυνομικών θετικό σε τυχαίο έλεγχο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

12:3003/12

Δείτε live την ενημέρωση από τον Στ. Πέτσα Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

12:3003/12

Ληστεία σε διαγνωστικό κέντρο στα Σπάτα Ελλάδα

12:2103/12

Νέος CIO στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς ο Χάρης Μαργαρίτης Ελλάδα ,Οικονομία

12:1503/12

Κορωνοϊός-Λάρισα: Σε καραντίνα 52 τρόφιμοι των φυλακών Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:0003/12

ΣτΕ: Υποχρεωτικά τα εμβόλια για τους μαθητές Παιδεία ,Σημαντικά ,Υγεία

11:4503/12

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

11:3003/12

Γεραπετρίτης: Πόσοι θα εμβολιάζονται κάθε μήνα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:1503/12

Lockdown: Μετά τις γιορτές ανοίγουν σχολεία και εστίαση Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:1203/12

ΕΟΔΥ: Πού διενεργούνται σήμερα drive through test Κοινωνία ,Κορωνοϊός ,Υγεία

11:0703/12

Κορωνοϊός: Πέθανε γνωστός παθολόγος του Βόλου Κορωνοϊός

11:0003/12

ΑΠΘ: Πρόσκληση στο πρόγραμμα eeRIS για κατανάλωση οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας Θεσσαλονίκη

10:4603/12

Κορωνοϊός: Τρίτος αστυνομικός νεκρός σε 72 ώρες Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

10:4503/12

Τι δείχνουν οι αριθμοί για τους μαθητές με αναπηρία Κοινωνία ,Παιδεία

10:3603/12

Ζισκάρ ντ’ Εστέν: Ο φιλέλληνας ηγέτης και η σχέση του με τον Καραμανλή Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

10:3003/12

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός σε βρεφοκομείο – Δέκα κρούσματα κορωνοϊού Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1903/12

Ωραιόκαστρο: Επεισοδιακή σύλληψη διακινητών κοντά στα διόδια Θεσσαλονίκη

10:1703/12

Σύψας: Πρέπει να ανοίγει μόνο ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο Ελλάδα ,Κορωνοϊός

10:1603/12

Μουστάκας: Γιατί δεν δέχεται παραγγελίες σήμερα Επιχειρήσεις ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1503/12

Ποιο lockdown; Ζητούνται κομμώτριες κατ’ οίκον (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

10:1203/12

Οπαδικό επεισόδιο με δύο τραυματίες στον Εύοσμο Θεσσαλονίκη

10:0003/12

Μήνυμα Ν. Δένδια για τον θάνατο του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν Πολιτική

09:4803/12

Κ. Μητσοτάκης: Από σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο προσβάσιμη από ποτέ Κοινωνία ,Πολιτική ,Πολιτισμός

09:4503/12

Στην Αίγυπτο ο Παναγιωτόπουλος- Επιχείρηση ΜΕΔΟΥΣΑ 10 Διεθνή ,Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3403/12

Μητσοτάκης για Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της Ελλάδα ,Πολιτική

09:3003/12

Επιχείρηση «Πανάκεια» στη Βρετανία: Πώς θα διανεμηθεί το εμβόλιο Διεθνή ,Κορωνοϊός

09:1603/12

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δραματικός καταλύτης αλλαγών η πανδημία Θέματα GR Times ,Οικονομία ,Πολιτική

09:1003/12

Ακρόπολη: Live τα εγκαίνια ανελκυστήρα για ΑμεΑ παρουσία Μητσοτάκη Κοινωνία ,Πολιτική

09:0003/12

Τουρκική αντιπολίτευση: Έλληνας διοικητής και Γερμανία είχαν δίκιο Διεθνή ,Πολιτική

08:4503/12

Έπαιξαν μουσική για τους ασθενείς και το προσωπικό του Παπανικολάου Θεσσαλονίκη

08:3903/12

Καπραβέλος: Με τρόμο ακούμε για άνοιγμα της αγοράς Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

08:3003/12

Απαλλαγή τελών κυκλοφορίας για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση Κοινωνία

08:2903/12

Στα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη ο Κ. Μητσοτάκης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

08:1503/12

Αργολίδα: Φωτιά σε μονοκατοικία – Δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους Κοινωνία

08:1103/12

Εξαδάκτυλος: Είμαστε στο σημείο, όπου πλέον θα υπάρξει έκρηξη Ελλάδα ,Κορωνοϊός

08:0003/12

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ – Coursera: Παράταση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

07:4503/12

Λ.Μπακούρας: Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και οι κατακτήσεις του 2020 Ενέργεια ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:3003/12

Δ. Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν οι κλήσεις στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

07:1503/12

Δράμα: Δίχως φωτισμένα καραβάκια θα εορτάσει την Πολιούχο Αγία Βαρβάρα Β.Ελλάδα ,Δήμοι ,Ελλάδα

07:0503/12

Διακοπή ρεύματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

07:0003/12

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

00:0803/12

Γαλλία: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’ Εστέν Διεθνή ,Σημαντικά

23:5502/12

Ντ. Τραμπ: “Τα ΜΜΕ βιάστηκαν να χρίσουν πρόεδρο τον Μπάιντεν” Διεθνή

23:5002/12

Με έμφαση στην ενίσχυση του επιχειρείν ο προϋπολογισμός της Διοίκησης Ζέρβα για το νέο ... Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

23:4602/12

Ηλ. Μόσιαλος: Γιατί ο ΕΜΑ δεν αποφασίζει νωρίτερα για το εμβόλιο; Ελλάδα ,Επιστήμη ,Κορωνοϊός

23:4002/12

Πορτογαλία: Θετική στον κορωνοϊό η επικεφαλής της υγειονομικής αρχής Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:3002/12

Γιατροί Νοσοκομείου Κιλκίς: «Εκτός από τον κορωνοϊό παλεύουμε και με την ανακρίβεια» Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Υγεία

23:2502/12

Κύπρος – Κορωνοϊός: Τρεις θάνατοι και 292 κρούσματα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:2002/12

Νέα Ζηλανδία: Κήρυξε κατάσταση «κλιματικής έκτακτης ανάγκης» Διεθνή ,Περιβάλλον

23:1002/12

Μ. Βρετανία: Ο Μ. Τζόνσον θα εμβολιαστεί live για να πείσει τους αρνητές Διεθνή

23:0102/12

Αγ. Μέρκελ: Lockdown στη Γερμανία μέχρι τις 10 Ιανουαρίου Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

23:0002/12

Superleague 1: «Αέρας» πέρασε ο Άρης από τη Λάρισα – Τα αποτελέσματα Αθλητισμός

22:5502/12

Γεωργιάδης: Εντός της εβδομάδας η απόφαση για το κόστος των covid test Βουλή ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

22:5002/12

Ν. Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με την ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας Βαλκάνια ,Ελλάδα ,Πολιτική

22:5002/12

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από τον δήμο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Χωρίς κατηγορία

22:4502/12

Κοντοζαμάνης: Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας Πολιτική

22:4002/12

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΣΚΕ Αγροτικά ,Πολιτική

22:3602/12

Τουρκία – Κορωνοϊός: Ρεκόρ θυμάτων για δέκατη συνεχόμενη μέρα Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:3502/12

ΥΠΕΝ: Το target model να λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών Πολιτική

22:3002/12

Γερμανία: Ξεπέρασαν το 1 εκ. τα κρούσματα -17.123 θάνατοι Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

22:2602/12

Ζάκυνθος: Πολλά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελλάδα

22:2502/12

Σταϊκούρας: Ενεργούμε γρήγορα και μεθοδικά για την κοινωνία και την οικονομία Οικονομία ,Πολιτική

22:2002/12

Δ. Νέας Προποντίδας: Τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες από το ΙΣΝ Δήμοι ,Κοινωνία

22:1602/12

Drive through rapid test από τον ΕΟΔΥ – 22 κρούσματα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

22:1002/12

ΕΕΚΕ: Μέτρα ανακούφισης για δανειολήπτες και οφειλέτες που πλήττονται από την πανδημία Κοινωνία

22:0002/12

Τσιάρας για δανειολήπτες του Ν. Κατσέλη: Αιτηθείτε επαναπροσδιορισμό Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

21:5502/12

Κ. Μητσοτάκης: Κλειστά σχολεία για όσο μας πουν οι ειδικοί Κορωνοϊός ,Πολιτική

21:5202/12

Πέντε προσαγωγές για τις μολότοφ στο ΑΤ Θερμαϊκού Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

21:5002/12

Μπάιντεν: Δεν καταργούμε τη συμφωνία με Κίνα για το διμερές εμπόριο Διεθνή

21:4002/12

«Ascos Case»: Το χειροποίητο κουτί υπολογιστή ενός 20χρονου Κοινωνία ,Περιβάλλον ,Τεχνολογία

21:3002/12

Λέσβος: Εντοπίστηκε νεκρή μία αγνοούμενη από το ναυάγιο με μετανάστες Ελλάδα

21:2902/12

Δημοσκόπηση: Στο 17% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ Κορωνοϊός ,Πολιτική

21:2002/12

Γώγος: Στις αρχές του 2021 το εμβόλιο στην Ελλάδα Κοινωνία ,Κορωνοϊός

21:1102/12

Μητσοτάκης: Η πανδημία καταλύτης αλλαγών για την οικονομία Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Οικονομία

21:1002/12

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Ο πιο βαρύς απολογισμός από τον Απρίλιο Διεθνή ,Κορωνοϊός

21:0902/12

Τώρα-Νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ στο ΑΤ Θερμαϊκού Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Επικαιρότητα

21:0502/12

Θεσ/νίκη: 20η νύχτα με απαγόρευση κυκλοφορίας (VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

21:0002/12

Μεγάλη διεθνής επιχείρηση ενάντια στη μεταφορά παράνομου χρήματος Κοινωνία

20:5002/12

Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛΑΣ για τις εκδηλώσεις της Πολιούχου της Δράμας Αγ. Βαρβάρας Κοινωνία

20:4702/12

Μπουρλά: Προσοχή στο A’ εξάμηνο διάθεσης του εμβολίου Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

20:4002/12

Χρυσοχοΐδης από Βόλο: Γιορτές χωρίς μετακινήσεις, ευχές χωρίς συναναστροφές Πολιτική

20:3602/12

Μητσοτάκης: Κλειστά τα μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια Πολιτική

20:3502/12

Κορωνοϊός: Κατέληξε και δεύτερος αστυνομικός – Τι λένε οι Ενώσεις Πέλλας, Ροδόπης Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

20:3002/12

Οκτώ συλλήψεις για ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη

20:2502/12

Σταϊκούρας: Τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της πανδημίας Οικονομία

20:2002/12

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ενισχύονται οι έλεγχοι για τήρηση των μέτρων Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

20:1502/12

Πέθανε η ηθοποιός Δάφνη Σκούρα Κοινωνία

20:1002/12

Μόσιαλος: Πόσο καιρό μετά τον εμβολιασμό θα είμαστε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό Ελλάδα ,Επιστήμη ,Κορωνοϊός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ