«Ειρήνη Γκίνη»: Νέα φεμινιστική ομάδα από ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

«Ειρήνη Γκίνη»: Νέα φεμινιστική ομάδα από ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

Η ομάδα γυναικών-φοιτητριών «Ειρήνη Γκίνη» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των φοιτητριών του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ και αγωνίζεται για την θέση της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία.

Με αφορμή τα περιστατικά που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου και καταγγελιών φοιτητριών του ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, οι φοιτήτριες του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν  τη συγκεκριμένη ομάδα.

Η ανακοίνωση της νέας ομάδας γυναικών «Ειρήνη Γκίνη»:

Όλες εμείς οι νέες φοιτήτριες, προβληματιζόμαστε και νιώθουμε την ανάγκη να δράσουμε για ζητήματα που αφορούν την θέση της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία, την καταπίεση που δέχεται στον χώρο δουλειάς και μόρφωσης., στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού , συνολικά στα εμπόδια που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια να ζήσει με σύγχρονους όρους.

Παλεύουμε ενάντια στην γυναικεία ανισοτιμία και τις αιτίες που την γεννάνε. Μέσα από διάφορες δράσεις μας συζητάμε και αναδεικνύουμε τις αιτίες που τη γεννάνε. Θεωρούμε ότι καμιά γυναικά μέσα στα πλαίσια του αστικού κράτους και της ΕΕ δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες της για μόρφωση, εκπαίδευση, πολιτισμό, αθλητισμό,  να είναι ανεξάρτητη οικονομικά και κοινωνικά.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την γυναικεία ισοτιμία, γιατί ισοτιμία σημαίνει ίδια αξία, αξία που θα την αποκτήσεις με ίσα κοινωνικά δικαιώματα, δηλαδή κοινωνική ισοτιμία σε ένα σύστημα ισότιμο κοινωνικά, χωρίς κανενός είδους εκμετάλλευση και καταπίεση. Λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι η οργανωμένη, συλλογική διεκδίκηση για την καταπολέμηση της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών, στον αγώνα για πανεπιστήμιο και ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας .

Το τελευταίο διάστημα προχωρήσαμε σε σιωπηρή διαμαρτυρία , έξω από τη φιλοσοφική σχολή ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών , προχωρήσαμε σε εκδήλωση με συναγωνίστρια από την ΟΓΕ με θέμα την  πολυμορφία βία κατά των γυναικών. Επόμενος σταθμός η Τετάρτη 2 Ιούνη, όπου στα γρασίδια της φιλοσοφικής θα πραγματοποιηθεί μουσικό δρώμενο .

Σπάμε τη σιωπή μας, αναδεικνύουμε την πραγματικές αιτίες πίσω από την πολύμορφη βία κατά των γυναικών και απαιτούμε μια κοινωνία που να ανταποκρίνεται στο ύψος των αναγκών μας!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ