ΕΚΑΒ: Μετέφερε πέντε ασθενείς από την Αττική Οδό στα νοσοκομεία

ΕΚΑΒ: Μετέφερε πέντε ασθενείς από την Αττική Οδό στα νοσοκομεία

Αγώνας δρόμου από το ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση του κόσμου δίνεται αυτές τις ημέρες όπου εκτός από την διαχείριση των περιστατικών κορονοϊού οι εργαζόμενοι έχουν αυξημένο όγκο δουλειάς λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίδας”. Για τα ζητήματα αυτά μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

«Αυτό το τρίημερο ήταν πολύ δύσκολο για εμάς και συνεχίζει να είναι γιατί με την ολισθηρότητα του δρόμου η μετακίνηση απαιτούσε να βάζουμε και να βγάζουμε τις αλυσίδες στα ασθενοφόρα για να παραλάβουμε τους ασθενείς».

Μιλώντας για το πώς διαχειρίστηκαν τα περιστατικά την περασμένη Δευτέρα, όταν η χιονόπτωση ήταν έντονη στην Αττική, ο κ. Μαθίοπουλος επιβεβαίωσε ότι η πρόσβαση στους ασθενείς ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

“Τουλάχιστον προσπαθήσαμε να φτάσουμε στα επείγοντα περιστατικά. Σε κάποιες περιπτώσεις δώσαμε συμβουλές τηλεφωνικά. Είχαμε πάρα πολλές κλήσεις και με τη βοήθεια της πυροσβεστικής όπου χρειάστηκε μεταφέραμε ασθενείς στα νοσοκομεία”, αποκάλυψε.

«Σε κάποιους στενούς δρόμους που δεν έχουν καθαριστεί ακόμα από το χιόνι ζητάμε τη συνδρομή της πυροσβεστικής», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Η πυροσβεστική μετέφερε τους ασθενείς έξω από την Αττική Οδό – Εξυπηρετήσαμε πέντε περιστατικά

Αναφορικά με το εάν το ΕΚΑΒ δέχτηκε τηλεφωνικές κλήσεις από εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό αποκάλυψε ότι όντως είχαν δεχτεί «Σε πέντε κλήσεις μεταφέραμε κάποια άτομα από την Αττική Οδό. Πηγαίναμε σε κάποιους κόμβους όπου αρχικά τους μετέφερε η πυροσβεστική και εμείς, στη συνέχεια, τους μεταφέραμε στα νοσοκομεία».

Όπως είπε στην ΕΡΤ αυτά τα περιστατικά αφορούσαν την υποθερμία που ένιωθαν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί, μετά τις πολλές ώρες παραμονής στο κρύο καθώς και προβλήματα υγείας. «Ορισμένοι έπρεπε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία και δεν μπορούσαν να πάνε λόγω του εγκλωβισμού» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η πρόσβαση στα σημεία συνάντησης πέριξ της Αττικής Οδού ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

«Με δυσκολία φτάναμε εκεί. Δεν μπορούσαμε να περάσουμε επίσης από τη Μαραθώνος ή τη Λεωφόρο Μεσογείων και προσπαθούσαμε να προσεγγίσουμε εκεί από άλλους δρόμους. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Οι διασώστες χρειάστηκε να δουλέψουν διπλοβάρδια για να βοηθήσουν τον κόσμο με όσες δυνάμεις είχαν».

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Παράθυρο» Σκρέκα για αποζημιώσεις σε νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα (VIDEO)

Κλειστά και αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην Αττική

OΛΘ: Οι δύο τεράστιοι γερανοί STS, των 15,6 εκατ €, ξεκινούν το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητώ μια προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη. Διδασκόμαστε και προχωράμε

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top