Εκδόσεις ΠΑΜΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό

Εκδόσεις ΠΑΜΑΚ: Διαδικτυακή εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό

Οι Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχουν προχωρήσει στην έκδοση ενός πολύτιμου εγχειριδίου για εκπαιδευτικούς και γονείς με στόχο τη μελέτη, την εξοικείωση και την εφαρμογή των ορθών πρακτικών αντιμετώπισης σχολικών κρίσεων, μέσα στις οποίες συγκαταλέγεται ο σχολικός εκφοβισμός.

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό, που γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 6 Μαρτίου, την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα συζητηθεί ένα ακόμη “Expert Talk“ του KIDOT με τους συγγραφείς του βιβλίου “Επίλυση συγκρούσεων και διαχείριση κρίσεων στο σχολείο και την τάξη” το διαχρονικά επίκαιρο θέμα για τη σχολική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα των εκδόσεων στο Facebook.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συγγραφείς Σταύρος Γρόσδος και Ευάγγελος Κελεσίδης, θα μας μιλήσουν για τις συγκρούσεις και τις κρίσεις που συμβαίνουν σ’ ένα σχολείο και σε μία τάξη, ενώ θα δώσουν και χρήσιμες συμβουλές σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

«Μπορεί η σχολική κοινότητα, να εκπαιδευτεί στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των συγκρούσεων και των κρίσεων στο σχολείο και την τάξη; 110 σενάρια και 200 επιμορφωτικές δραστηριότητες, συν οι θεωρητικές αναζητήσεις, ενδυναμώνουν εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, γονείς, στελέχη της παιδαγωγικής καθοδήγησης, διοικητικά στελέχη, φοιτητές και φοιτήτριες παιδαγωγικών σπουδών και σπουδών ψυχολογίας και την τοπική κοινωνία, στο να σχεδιάζουν και να υλοποιούν δράσεις, πρόληψης και παρέμβασης, μέσα κι έξω από το σχολείο», από το οπισθόφυλλο του νέου βιβλίου των εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας που κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το νέο βιβλίο των Σταύρος Γρόσδος και Ευάγγελος, Κελεσίδης, “Επίλυση συγκρούσεων και διαχείριση κρίσεων στο σχολείο και την τάξη”, με ένα διαχρονικά επίκαιρο θέμα για τη σχολική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών, βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία.

Το εξώφυλλο αποτελεί έργο graffiti της Street Artist ΖΑΒΟU και φιλοτεχνήθηκε στον τοίχο ενός μικρού αγροτικού χωριού της Βουργουνδίας στη Γαλλία το 2015 με τον τίτλο “PAINT WAR”. Το έργο παραχωρήθηκε από την ίδια την Γαλλίδα δημιουργό για την καλλιτεχνική επιμέλεια του εξωφύλλου του βιβλίου των Εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ