Ελαιοτουρισμός: Ημερίδα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ»

Ελαιοτουρισμός: Ημερίδα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ»

Μια ξεχωριστή ημερίδα με θέμα «Ο ελαιοτουρισμός ως συστατικό της βιώσιμης ανάπτυξης του ελαιοκομικού τομέα» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 17:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πανεπιστημιούπολη 1, Αγίου Σπυρίδωνος, Αιγάλεω με την συμμετοχή της Πρυτανείας, διδακτικού προσωπικού, φοιτητών και μελών της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ».

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Λέσχη «ΦΙΛΑΙΟΣ» και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο ανάπτυξης των γενικότερων συνεργειών του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού και του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με φορείς και οργανισμούς του τουρισμού και στελέχη της τουριστικής αγοράς..

Στην ημερίδα χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Παναγιώτης Καλδής και ο Πρόεδρος της «ΦΙΛΑΙΟΣ» κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης ενώ τον συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού κ. Πέτρος Καλαντώνης.

Εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του ΠΑΔΑ και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου με θέμα «Αναπτύσσοντας μια διαλεκτική σχέση μεταξύ τουρισμού, πολιτισμού και ελαιοκομίας» και ο κ. Γιώργος Ζακυνθινός, Καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του ΠΑΔΑ με θέμα «Πολιτισμικοί εργάτες γης, μια προσέγγιση του ελαιοτουρισμού».

Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία συμμετείχαν ο κ. Γιώργος Οικονόμου, Εκτελεστικός Διευθυντής & Μέλος ΔΣ ΦΙΛΑΙΟ, ο κ. Γιάννης Καρβέλας , Pro Oil Expert, Πιστοποιημένος γευσιγνώστης ελαιολάδου, Διευθυντής της εταιρίας Paratus Europe, o κ. Γιάννης Σάρρος, Δημοσιογράφος , ο κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, Γεν. Γραμματέας Δήμου Φυλής και ο κ. Κων/νος Μαρινάκος , Επικ. Καθηγητής ΠΑΔΑ ενώ ακολούθησε ενας εξαιρετικός διάλογος μέσω ερωτήσεων από το κοινό που συμμετείχε.

Στα πλαίσια της ημερίδας εξετάστηκαν διεξοδικά οι παράγοντες ανάπτυξης και η προώθηση του ελαιολάδου και του ελαιοτουρισμού. Στα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης ενός στρατηγικού σχεδίου προώθησης του ελαιοτουρισμού που να δίνει έμφαση στον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η ανάπτυξη μιας καλής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών εταιριών που να λειτουργούν σε «συγκεκριμένα τοπικά πλαίσια με την υποστήριξη τοπικών δημόσιων παραγόντων», στη δημιουργία καλών συνεργασιών και ενός αποτελεσματικού συντονισμού μεταξύ δημόσιων φορέων για την ενεργοποίηση δράσεων και την υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης. Τέλος μείζονος σημασίας κρίνεται η δημιουργία ενός μικτού σχήματος (cluster) που να συνδυάζει όλα τα ανωτέρω: κρατικούς φορείς, εμπορικές ενώσεις (ελαιοκαλλιεργητές, ελαιουργεία κ.λπ.), tour operators, τουριστικές επιχειρήσεις, ερευνητικά ιδρύματα, πολιτιστικούς οργανισμούς («Δρόμοι της Ελιάς», «ΦΙΛΑΙΟΣ») ομάδες γευσιγνωστών κ.α.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα δικαιώματα των ΑμεΑ στο επίκεντρο ημερίδας στη ΓΑΔΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλεται το Αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων 2022 σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

Συναγερμός στο Βέλγιο: Σε καταφύγιο ο υπουργός Δικαιοσύνης – Απειλή κατά της ζωής του

Χιονοδρομικά κέντρα: Δίχως χιόνι αλλά με ανοιχτά τα σαλέ για βόλτα

Θεσσαλονίκη: Ως και 4.200 €/τ.μ. τα νεόδμητα στην Πυλαία- Τι ισχύει σε Θέρμη και Πανόραμα

Θεσσαλονίκη: Αύριο ο διαγωνισμός των ελληνικών start-up επιχειρήσεων, WMF Worldwide Event Greece

Δήμος Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για συγκέντρωση δώρων για τους άστεγους πολίτες

Qatargate: Απολογία 10 ωρών από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι – Ανέλαβε όλη την ευθύνη για τα χρήματα

Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι ΑΦΜ μπορούν να κάνουν σήμερα αίτηση για τα 250 ευρώ

Λονδίνο: Τέσσερις άνθρωποι σε «κρίσιμη» κατάσταση – Ποδοπατήθηκαν σε είσοδο αίθουσας συναυλιών (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: 17χρονος άνοιξε με συνεργούς του ντεπόζιτο αυτοκινήτου και έκλεψαν βενζίνη

Σε εφαρμογή πέντε τομές του νόμου «Δουλειές Ξανά»

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στην Ανάληψη 

Επίδομα θέρμανσης: Προσεχώς η πρώτη πληρωμή-Ποιοι θα πάρουν όλο το ποσό της επιδότησης

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top