Εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων- ανοίγει το Μάρτιο η πλατφόρμα

Εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων- ανοίγει το Μάρτιο η πλατφόρμα

Στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εμβολιασμό ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, εκτίμησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού κ. Θανάσης Κοντογεώργης, λέγοντας ότι μέχρι τις αρχές Μαίου θα έχουν εμβολιαστεί οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Τα ανωτέρω δήλωσε ο κ. Κοντογεώργης στον  ΣΚΑΪ 100,3 υπογραμμίζοντας ότι  με βάση τον προγραμματισμό, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πως θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, λέγοντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και του ΗΔΙΚΑ, ωστόσο θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο  θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα, αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Πρώτα λοιπόν να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες και λίγες ημέρες αργότερα,  για τους πολίτες 70-74 και 65-69 ετών.

Ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των εμβολίων θα μπουν στη διαδικασία φαρμακεία και ιδιώτες γιατροί, ωστόσο οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τον Απρίλιο.

Αναφερόμενος στις παρενέργειες των εμβολίων, είπε ότι στη χώρα μας έχουν καταγράφει συνολικά έξι σοβαρές παρενέργειες. Έκανε επίσης γνωστό ότι από τους 350.000 πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, έχουν κολλήσει τον ίο περίπου 250 άτομα, χωρίς να έχουν χρειαστεί νοσηλεία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ