Έναρξη λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών με πρωτόκολλα ασφαλείας

Έναρξη λειτουργίας βρεφονηπιακών σταθμών με πρωτόκολλα ασφαλείας

Ξεκινούν τη νέα τους χρονιά, σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των παιδιών, παραμένουν τα ίδια με πέρσι έως τη λήξη της χρονιάς.

Συγκεκριμένα:

• Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ, σε εβδομαδιαία βάση.

• Η προσέλευση παιδιού ή εργαζόμενου που εμφανίζει συμπτώματα του ιού, δεν επιτρέπεται.

• Πρέπει να εφαρμόζονται υποχρεωτικά κανόνες τήρησης ατομικής υγιεινής και συστηματικά προγράμματα καθαριότητας χώρων, αντικειμένων και εξοπλισμών.

• Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενημερώνεται αμέσως ο βρεφονηπιακός σταθμός και ο ΕΟΔΥ, ακολουθεί ενδελεχής καθαρισμός στο χώρο και απομάκρυνση των παιδιών και του προσωπικού.

Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την έναρξη των βρεφονηπιακών σταθμών, δήλωσε: «Σήμερα, ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Η ασφάλεια των παιδιών, είναι κύρια προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με τα ίδια πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε και πέρσι ως το τέλος της χρονιάς. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και διαρκώς σε ετοιμότητα, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανησυχία. Πορευόμαστε με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά από τόσο καιρό και κινούμαστε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Με υποχρεωτικά τεστ οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Για τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, που άνοιξαν σήμερα, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, μίλησε η υφυπουργός Πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Καθώς πολλοί είναι οι γονείς που προβληματίζονται για τα νέα δεδομένα της πανδημίας, η κυρία Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί «θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους «με τα ίδια πρωτόκολλα που έκλεισε η προηγούμενη χρονιά. Ξέρουμε ότι 1 στα 5 κρούσματα είναι παιδιά, οπότε είμαστε πολύ προσεκτικοί». «Υποχρεωτικό τεστ των εργαζομένων κάθε εβδομάδα στους ανεμβολίαστους. Ξεκινάμε με ένα τεστ και έχουμε ήδη καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή το αίτημά μας να δούμε αν τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία θα αλλάξουν τις συνθήκες λειτουργίας» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο Mega.

«Κοιτάμε τα τεστ αν είναι self test ή μοριακά. Θα μπούμε στη ρύθμιση να είναι μοριακά για μεγαλύτερο έλεγχο κι ασφάλεια», πρόσθεσε.

Μιχαηλίδου: Τι είπε για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Σε ερώτηση για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς η υφυπουργός ανέφερε πως: «Στις προνοιακές δομές γήρατος και αναπηρίας ξεκίνησε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Η κυβέρνηση προτεραιοποιεί τα μέτρα στη βάση της ευαλωτότητας. Τα αυστηρά πρωτόκολλα ξεκίνησαν από τα γηροκομεία για παράδειγμα. Η αρμόδια επιτροπή και η κυβέρνηση μαζί με την κυρία Θεοδωρίδου θα αποφασίσουν αν οι βρεφονηπιακοί βάσει ευαλωτότητας θα μπουν στην υποχρεωτικότητα. Δεν αποκλείεται αλλά δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό των επόμενων εβδομάδων».

Κλείνοντας τόνισε πως «για τις δομές τις κοινωνικές, προνοιακές έχουμε υπάρξει -βάσει ευαλωτότητας- κάθετοι. Το 92% των προνοιακών δομών είναι εμβολιασμένοι».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ