Επεισόδια σε συγκέντρωση υγειονομικών στα Προπύλαια

Επεισόδια σε συγκέντρωση υγειονομικών στα Προπύλαια

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα, σε συγκέντρωση υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απέναντι από τα Προπύλαια.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα (18/2) στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Υγειονομικοί και μέλη της ΑΔΕΔΥ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όταν επιχείρησαν να κλείσουν το δρόμο, συγκρούστηκαν με τους άνδρες των ΜΑΤ, που ήταν στο σημείο. Λόγω της συγκέντρωσης, έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής.

Η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά Ομοσπονδιών και σωματείων πραγματοποιεί τετράωρη στάση εργασίας έως τις 11 για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο στάσης εργασίας (7 π.μ. – 11 π.μ.) για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών που έχουν αναφορά στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις περικοπές που φέρνει το «πόρισμα» της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωσή του.

Καταθέτει πρόταση «διπλασιασμού του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και επέκταση σε όλες τις ειδικότητες των υγειονομικών με κατηγοριοποίηση», κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, να περικόψει το συγκεκριμένο επίδομα».

Με πληροφορίες Law and Order  

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top