Επιμελητήρια: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για τις εκλογές

Επιμελητήρια: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για τις εκλογές

Μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων των Επιμελητηρίων, ενώ η θητεία των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων παρατείνεται μέχρι τις επόμενες εκλογές. σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η τροπολογία για την αναβολή των εκλογών στα επιμελητήρια της χώρας κατά ένα έτος, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις. Ήταν δε αναγκαία, καθώς «μέσα σε συνθήκες πανδημίας, το να ξεκινήσει τώρα η προεκλογική περίοδος στα εμπορικά επιμελητήρια της χώρας, είναι εντελώς παράλογο, δεν είναι αυτή η στιγμή, άρα θα έχουμε αναβολή των εκλογών για ένα έτος».

Επίσης με την τροπολογία υπάρχει και μια τροποποίηση ως προς τις θητείες των προέδρων των Επιμελητηρίων. Προβλέπεται ότι μπορεί να υπάρξει επανεκλογή προέδρου για μια φορά. Δηλαδή δύο πλήρεις θητείες. Δεν περιλαμβάνεται και δεν προσμετράται για την εκλογή προέδρου, θητεία διανυθείσα από εκλογή σε αντικατάσταση, για οποιοδήποτε λόγο, του αρχικά εκλεγμένου προέδρου , ανεξάρτητα της διάρκειας αυτής.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ