Επίθεση σε Πρύτανη: Ποια ποινή προτείνει ο Γεωργιάδης

Επίθεση σε Πρύτανη: Ποια ποινή προτείνει ο Γεωργιάδης

Για την επίθεση στον Πρύτανη του ΟΠΑ μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι έχει σκοπό να εισηγηθεί πολύ αυστηρούς νόμους, για τις ποινές που θα επιβάλλουν τα δικαστήρια, ώστε να μπαίνουν φυλακή χωρίς αναστολή.

Ερωτηθείς για το πώς ακριβώς βοήθησε η κατάργηση του ασύλου σε ζητήματα βίας εναντίον των πανεπιστημιακών αρχών, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η κατάργηση του ασύλου μπορεί να λύσει το πρόβλημα αν κάποιος καλέσει την αστυνομία. Στην προκειμένη περίπτωση ουδείς κάλεσε την αστυνομία».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, οι αρχές των πανεπιστημίων φοβούνται ότι αν καλέσουν την αστυνομία την επόμενη μέρα θα συμβούν χειρότερα.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είμαστε απολύτως αποφασισμένοι, όπως ξεμπερδέψαμε με τη Χρυσή Αυγή, έτσι να ξεμπερδέψουμε και με την “κόκκινη Χρυσή Αυγή”, γιατί όλοι αυτοί δεν είναι παρά εγκληματικές συμμορίες», τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι έχει σκοπό να εισηγηθεί πολύ αυστηρούς νόμους, για τις ποινές που θα επιβάλλουν τα δικαστήρια, ώστε να μπαίνουν φυλακή χωρίς αναστολή.

«Η βία της άκρας αριστεράς έχει έρθει η ώρα να τελειώσει και θα τελειώσει επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις της κυρίας Γκαρά είπε: «Τα όσα είπε η κα Γκαρά εκφράζουν μια παγιωμένη άποψη σε όλη τη μεταπολίτευση στην Ελλάδα ότι η βία που προέρχεται από την αριστερά είναι καλή βία. Αυτή η στρεβλή αντίληψη έχει έρθει η ώρα να τελειώσει».

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε πως όταν είδε τη φωτογραφία του Πρύτανη ντράπηκε και ως πολίτης και ως υπουργός.

Τέλος, όσον αφορά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι από αυτά θα εξαρτηθεί το γενικό lockdown.

Πηγή: skai.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ