Επιτροπή Σεισμολόγων: «Αυτοψία» στην Θήβα κατόπιν εισήγησης Λέκκα 

Επιτροπή Σεισμολόγων: «Αυτοψία» στην Θήβα κατόπιν εισήγησης Λέκκα 

Η επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως στις 9.3Ο το βράδυ της Τετάρτης, 29.09.2021, , για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς.

Στόχος, το να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, «οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι».

Για το θέμα μίλησε νωρίτερα στην ΕΡΤ και ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβα, «είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γέννεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Στην συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης».

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεισμοί: Έκτακτη σύσκεψη απόψε για το ενδεχόμενο ισχυρού «χτυπήματος» στη Θήβα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top