Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Έτοιμο να λειτουργήσει θα είναι το νέο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Περιστερίου με τη νέα σχολική χρονιά.

Πρόκειται για κτίριο όπου παλαιότερα στεγάστηκε Δημοτικό και τώρα με τις κατάλληλες εργασίες μετατράπηκε σ’ ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτήριο. Με σύγχρονες προδιαγραφές και ειδικές αίθουσες εργαστηρίων, θα προσφέρει δυνατότητα στη μόρφωση και στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη, σε μαθητές ΑμεΑ του Περιστερίου, αλλά και γενικότερα της Δυτικής Αθήνας.

Όπως προβλέπεται, θα παρέχει τις εξειδικεύσεις Αυτόνομης Διαβίωσης (Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Καθημερινής Ζωής − Προεπαγγελματικές Δεξιότητες), Πληροφορικής, Κηπουρικής – Ανθοκομίας, Κεραμικής – Πηλοπλαστικής και Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής.

Το πρωτόκολλο παραχώρησης προς χρήση έχει ήδη υπογραφεί από από τον αντιδήμαρχο Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιο Θεοδωράκο, τα στελέχη του φορέα «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας.

Έτσι, ο δήμος Περιστερίου έχει ξεκινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για τη λειτουργία του, σε συνεργασία με τη Γ΄ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, αρμόδια για τη στελέχωσή του με εκπαιδευτικούς και για την εγγραφή των μαθητών.

«Το πρώην 3ο Δημοτικό Σχολείο, μετά από ολοκληρωτική ανακατασκευή, μετατράπηκε σε υπερσύγχρονο Ειδικό Σχολείο», δήλωσε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και πρόσθεσε: «Ήταν μια συνολική προσπάθεια, όλης της τοπικής κοινωνίας μας. Το αποτέλεσμα μας κάνει υπερήφανους όλους, καλύπτουμε τις ανάγκες των μαθητών ΑμεΑ και των οικογενειών τους».

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κορωνοϊός: 20 θάνατοι, 14 διασωληνωμένοι, στο 16% η υπο-παραλαλγή Eris

Κρήτη: Στις 18 Αυγούστου η Σητεία διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε τρεις εταιρίες για πωλήσεις όπλων στη Ρωσία μέσω της Βόρειας Κορέας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top