Ευτράπελο: Πληρώθηκαν ξανά οι υγειονομικοί σε αναστολή – Θα τους ζητηθούν πίσω τα χρήματα

Ευτράπελο: Πληρώθηκαν ξανά οι υγειονομικοί σε αναστολή – Θα τους ζητηθούν πίσω τα χρήματα

Πιστώθηκαν και πάλι στους λογαριασμούς των υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή οι μισθοδοσίες του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου, χωρίς φυσικά να το δικαιούνται. Τώρα, θα κληθούν να… επιστρέψουν πίσω τα χρήματα, είτε εφάπαξ, είτε σε… δόσεις.

Στους κόλπους των υγειονομικών σε αναστολή επικρατεί αναβρασμός εξαιτίας του … ελληνικού αυτού ευτράπελου.

Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πληρωθεί για το 1ο 15θηεμρο του Σεπτεμβρίου και τώρα πληρώθηκαν και το 2ο!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GR TIMES, η κυβέρνηση προχώρησε στην πληρωμή, ενώ τους είχε θέσει σε αναστολή, καθώς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει πόσοι και ποιοι θα έβγαιναν σε αναστολή μετά την 1η Σεπτεμβρίου και έτσι … τους πλήρωσε όλους! Τώρα, αναζητούνται λύσεις προκειμένου να… επιστραφεί η μισθοδοσία, ενώ για τον επόμενο μήνα το σύστημα φέρεται να μην τους περιλαμβάνει.

Η επιστροφή των χρημάτων από τους υγειονομικούς σε αναστολή, αναμένεται να ζητηθεί ως “αχρεαστήτως καταβληθέντα”. Ωστόσο η σχετική νομοθεσία προβλέπει το δικαίωμα – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες – να μην αναγνωριστεί η οφειλή, με αποτέλεσμα ο καταλογισμός να γίνει από τις ΔΟΥ, είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις.

“Οι συνάδελφοι έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την καταβολή ως “αχρειαστήτως καταβληθέντα” και οι οφειλές μπορούν να καταλογιστούν στην Εφορία. Έτσι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην αποπληρωμή, όπως  συμφωνηθεί με την αρμόδια ΔΟΥ. Όλα αυτά τα παράδοξα βέβαια συμβαίνουν, χωρίς να αναρωτιέται κανείς πώς θα κληθούν να ανταποκριθούν οι συνάδελφοι στις υποχρεώσεις τους και στις ανάγκες των οικογενειών τους”, σημειώνει στο GR TIMES, ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης.

Την παραδοξότητα του συστήματος, επιβεβαιώνει από την πλευρά του στο GR TIMES και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Κοροξενός. “Οι υγειονομικοί πληρωνόμαστε ανά 15 ημέρες. Η μισθοδοσία βγήκε κανονικά για όλους στις 13 Σεπτεμβρίου. Τώρα, θα κληθούμε όσοι είμαστε σε αναστολή, να τα επιστρέψουμε”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιστροφή μισθού από ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Η αναστολή εργασίας… κρύβει επιστροφή μισθού!

Νέα συγκέντρωση υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη: “Πάρτε πίσω τις αναστολές” (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΠΟΕΔΗΝ: Πόσοι μπήκαν σε αναστολή στις υγειονομικές μονάδες – Η εικόνα των νοσοκομείων σήμερα

Τι προβλέπει η τροπολογία για τις αναστολές υγειονομικών

Αναστολές συμβάσεων εργασίας: Από σήμερα οι δηλώσεις του Σεπτεμβρίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top