Φλώρινα: Εξαπάτησαν άνδρα που νόμιζε ότι αγοράζει υπολογιστή

Φλώρινα: Εξαπάτησαν άνδρα που νόμιζε ότι αγοράζει υπολογιστή

Παρήγγειλε τον υπολογιστή, και 5 μήνες αργότερα δεν τον είχε παραλάβει ακόμα! Έτσι κατάλαβε ότι τον εξαπάτησαν.

Δύο γυναίκες 36 και 38 ετών εξαπάτησαν τον άνδρα, καθώς η μία παρίστανε την έμπορο ηλεκτρονικών ειδών. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χθες από την αστυνομία Φλώρινας και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των δύο δράστιδων.

Χθες το απόγευμα, ένας άνδρας κατάγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς πριν από 5 μήνες είχε τηλεφωνηθεί με την 36χρονη, η οποία του συστήθηκε ως έμπορος ηλεκτρονικών ειδών. Ο άνδρας, θέλοντας να αγοράσει φορητό υπολογιστή, κατάθεσε στο λογαριασμό της 38χρονης συνεργάτιδάς της 330 ευρώ. Ωστόσο, ο υπολογιστής δεν κατέφτασε ποτέ.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η γενική περιφερειακή αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για την αποφυγή της εξαπάτησής τους:

-Αποφεύγετε την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζετε, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Να είνστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζετε αγγελίες πώλησης αντικειμένων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».

Να επιδιώκετε ο προγραμματισμός συναντήσεων (ραντεβού) για επίδειξη του οχήματος να γίνεται σε πολυσύχναστα μέρη και σημεία και όχι σε ερημικές τοποθεσίες, για λόγους ασφάλειας.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχουν πέσει θύμα απάτης, να ενημερώνετε άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Τονίζεται ότι οι δράστες αποφεύγουν την αυτοπρόσωπη παρουσία με τα υποψήφια θύματα, επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο την τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, μέσω διαφόρων τηλεφωνικών συνδέσεων ή τη διαμεσολάβηση τρίτων προσώπων, για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εντοπισμού και σύλληψής τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ