Φωτιά στη Βούλα: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Φωτιά στη Βούλα: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/ Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή του Υμηττού, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες, 4 Ιουνίου στην περιοχή της ‘Ανω Γλυφάδας, ‘Ανω Βούλας και Βάρης.

Η υπηρεσία θα υποβοηθήσει το έργο των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την υπηρεσία Copernicus.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της yπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Χρ Στυλιανίδης για φωτιά στη Βούλα: Λειτούργησε ο μηχανισμός παρά τις αντίξοες συνθήκες-Έρχεται θερμό καλοκαίρι

Πυρκαγιά σε Βάρη-Βούλα: Καλύτερη η κατάσταση με το «πρώτο φως» της ημέρας-Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Έτσι έδειχνε από ψηλά η φωτιά σε Πανόραμα Βούλας και Βάρη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top