Φωτίου: Αναγκαία και εφικτή η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Φωτίου: Αναγκαία και εφικτή η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή, αφού πρώτα απάντησε ο ίδιος τα ερωτήματα για ποιους κυβερνάς, με ποιους θέλεις να κάνεις τον κοινωνικό μετασχηματισμό, δηλαδή την αλλαγή της κοινωνίας και ποιων τα συμφέροντα υπερασπίζεσαι». Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας, Θεανώ Φωτίου μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Εμείς έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι οι επάλληλες κρίσεις του καπιταλισμού, οικονομικές, υγειονομικές και κλιματικές πλήττουν τα εισοδήματα όχι μόνο των αδύναμων στρωμάτων, αλλά και των μεσαίων. Και είναι τα μεσαία στρώματα αυτά που εξαπατά ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι δήθεν θα ανοίξουν νέες και καλές δουλειές, ότι θα γίνουν φοροελαφρύνσεις», σημείωσε η κυρία Φωτίου.

«Δεν βοηθάς τη μεσαία τάξη όταν κάνεις οριζόντιες φοροελαφρύνσεις», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε «πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι στοχευμένη, και είναι το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης, που αποτελεί το νέο δίχτυ ασφαλείας. Εμείς κατανοήσαμε από όλη αυτή την εμπειρία των κρίσεων ότι για τα μεσαία στρωματα που φτωχοποιούνται δεν αρκεί το ΚΕΑ (που ο κ. Μητσοτάκης μετονόμασε σε ΕΕΕ). Γιατί δεν μπορούσε να ενισχύσει όσους δεν ήταν ακραία φτωχοί, δηλαδή με εισοδήματα έως 200 ευρώ το μήνα».

Αναφερόμενη δε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ η Θ. Φωτίου είπε πως «είναι αναγκαία και εφικτή».

Ακούστε όλα όσα είπε η Θεανώ Φωτίου στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top