Γεωργαντάς: Ανοίγει τον Ιούνιο η πλατφόρμα για τους πολίτες 20-29 ετών

Γεωργαντάς: Ανοίγει τον Ιούνιο η πλατφόρμα για τους πολίτες 20-29 ετών

Τον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες 20-29 ετών, όπως σημείωσε μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς. Μάλιστα, υπογράμμισε πως «δεν θα εμβολιαστούν με εμβόλιο AstraZeneca».

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς στάθηκε στο γεγονός ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τους 40-44, με όλα τα εμβόλια διαθέσιμα, ενώ για όσους έχουν αμφιβολίες όσον αφορά κάποια από τα παρασκευάσματα, τόνισε: «Και τα τέσσερα εμβόλια έχουν αδειοδοτηθεί και θεωρούνται ασφαλή».

Επίσης, είπε ότι η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα και τόνισε πως αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες και την κατεβάσανε στις 16 ημέρες.

Παράλληλα, επισήμανε πως «το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει», ενώ ανέφερε πως 955.000 πολίτες έχουν πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, σημείωσε ότι «αναμένουμε 155.000 δόσεις» από το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Ακόμη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης και των αρμοδίων Αρχών είναι ο καθολικός εμβολιασμός των νησιών μέχρι τον Ιούνιο, πλην της Κρήτης που ακολουθεί το πρόγραμμα «Ελευθερία»

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες «να μην ακυρώνουν συνεχώς το ραντεβού τους γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ