Γκίκα: Δεν είναι εφικτό να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Γκίκα: Δεν είναι εφικτό να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων, τόνισε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής Αναστασία Γκίκα μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Η κυρία Γκίκα τόνισε πως δεν είναι εφικτό να ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε στις πανελλαδικές και στους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

«Διακαής πόθος του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία και όλες τις δομές, όμως λόγω της επιδημιολογικής επιβάρυνσης αυτό δεν είναι εφικτό», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως προτεραιότητα έχει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διότι «υπάρχουν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου».

«Η 12η Απριλίου, είναι η ημερομηνία που επιθυμούμε, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να είμαστε σίγουροι, εάν οι ειδικοί δεν εξετάσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία», πρόσθεσε, ενώ τόνισε τη σημασία της επανεκκίνησης των δια ζώσης μαθημάτων για τη Γ’ Λυκείου.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα και πως το σχολικό έτος έτος αναμένεται να παραταθεί το πολύ έως τα τέλη Ιουνίου. Ξεκαθάρισε ακόμη πως δεν αναμένεται νέα μείωση της ύλης για τις Πανελλαδικές οι οποίες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένεται να διεξαχθούν στις ίδιες ημερομηνίες με πέρυσι.

Επίσης αναφέρθηκε στην εμβολιαστική διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πλέον μπορούν να μπαίνουν στις λίστες για τα αδιάθετα εμβόλια, αλλά και στο θέμα των διορισμών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όπως ανέφερε, οι οριστικοί πίνακες θα ανακοινωθούν προς το τέλος της σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα διαδικασία μέχρι την κατάρτιση των τελικών πινάκων, καθώς «υπάρχουν πολλές ισοβαθμίες». Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε πως «σίγουρα θα έχουμε διορισμούς» και γι’ αυτό «είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με το ΑΣΕΠ».

Ακούστε όλα όσα είπε η Αναστασία Γκίκα στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ