Η Estella Μadeina παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Μαζί σου»

Η Estella Μadeina παρουσιάζει το νέο της τραγούδι «Μαζί σου»
Θέματα GR Times, Κοινωνία   | 25/10/2020 | 12:30
Στέλλα Βενέρη

Ένα νέο κορίτσι, μόλις 21 ετών, άρχισε να χαράζει την -πολλά υποσχόμενη- πορεία της στο χώρο του τραγουδιού και της μουσικής. Εδώ και ένα μήνα, το τραγούδι “Μαζί σου” ταξιδεύει στο Youtube έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις, τόσο για τη μουσική και τους στίχους, όσο και για την ερμηνεία της Estella Madeina. Μιλώντας στο GRTimes.gr, η Estella περιγράφει πως άρχισε να ανακαλύπτει την αγάπη της για το τραγούδι.

Οι μεγάλες της αγάπες είναι δύο. Από τη μια, η λατρεία της για τα παιδιά και από την άλλη η αγάπη της για το τραγούδι. Η ζωή της μοιρασμένη στα δύο, ανάμεσα στις σπουδές στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο στούντιο, όπου όλη μέρα τραγουδάει. Το τραγούδι “Μαζί σου” είναι πλέον γεγονός. Πως έφτασε, όμως, μέχρι την κυκλοφορία του πρώτου της τραγουδιού;

«Ξεκίνησα να τραγουδάω στο δημοτικό σε σχολικές χορωδίες όπως όλα τα παιδιά. Ωστόσο, η αγάπη μου για το τραγούδι εκδηλώθηκε κάπου στην 6η δημοτικού. Είχα ενθουσιαστεί. Δοκίμαζα συνέχεια τη φωνή μου, άλλαζα τόνους, οι νότες έβγαιναν πιο ψηλές συγκριτικά με των υπόλοιπων παιδιών. Γεγονός που δεν άρεσε στη δασκάλα μου, η οποία μου τόνιζε διαρκώς ότι δεν το κάνω καλά, και κάπως έτσι αποθαρρύνθηκα γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω τι έκανα λάθος, αλλά ούτε είχα και την καθοδήγηση να το διορθώσω.

Έπειτα, ήρθε το γυμνάσιο που εκεί άλλαξαν πολλά. Είχα μια καταπληκτική καθηγήτρια μουσικής, η οποία μέσα από την χορωδία που συμμετείχα, μου έδωσε τη δυνατότητα να εξελιχθώ. Τραγουδούσα σόλο, κατεβήκαμε σε σχολικούς διαγωνισμούς. Κερδίσαμε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο σχολικών χορωδιών και το 2ο βραβείο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τότε επιβεβαιώθηκα για το πόσο πολύ τελικά αγαπάω το τραγούδι και συνειδητοποίησα πως θέλω να ασχοληθώ ενεργά. Δεν έχασα χρόνο. Άρχισα μαθήματα φωνητικής, μελετούσα θεωρία της μουσικής, έμαθα και πιάνο, τόσο για να μπορούσα να συνοδεύσω τον ευατό μου, όσο και για να μπορώ να βοηθάω τους συνεργάτες μου, τους μουσικούς”. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η Estella, το πιάνο ήταν μια ασχολία που συνέπεσε σε μία εξίσου απαιτητική περίδο της ζωής της, όταν ήταν στο λύκειο και προτεραιότητά της ήταν το διάβασμα και τα μαθήματά της».

Σε πολλούς η φωνή της Estella είναι γνώριμη ήδη από το 2016. Τότε, μαθήτρια ακόμα λυκείου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και έχοντας ψηλά το αίσθημα ευθύνης, είχε ερμηνεύσει την μπαλάντα με τίτλο το “Σώμα μου ανήκει”. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελούσε μέρος του animation με τίτλο “Η Κίκο και το χέρι”, διάρκειας 18 λεπτών, το οποίο ήταν μια καμπάνια κατά της σεξουαλική κακοποίησης των παιδιών και είχε προβληθεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. “Ήταν μια μοναδική εμπειρία για εμένα και μου άρεσε απίστευτα. Έβαλα και εγώ ένα λυχναράκι σε ένα τόσο σημαντικό έργο που αποτελεί ένα τόσο εξαιρετικά μεγάλο ζήτημα” αναφέρει.

Οι στόχοι, όμως, εκείνο το διάστημα άλλαξαν. Οι πανελλήνιες έφτασαν και η σχολή παιδαγωγικού αποτελούσε προτεραιότητα. “Αποτραβήχτηκα λίγο από τη μουσική. Δεν σταμάτησα όμως να τραγουδάω, τουλάχιστον στο σπίτι και με την παρέα μου. Άξιζε, όμως, γιατί πέτυχα τον στόχο μου. Πλέον, είμαι στο 4ο έτος της σχολής μου και παράλληλα ασχολούμαι εντατικά με το τραγούδι” προσθέτει.

Το πρώτο της τραγούδι κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα, αν και είχε ήδη ολοκληρωθεί από την προηγούμενη χρονιά. “Στίχοι και μουσική είναι όλα του Nazzio. Μου είχε προτείνει να το ερμηνεύσω και δέχτηκα αμέσως. Μου άρεσε πολύ. Και για εμένα και για τον Nazzio, είναι η πρώτη μας επαγγελματική δουλειά και είχαμε μια άριστη συνεργασία. Αποτελεί και για τους δυο μας μια εξαιρετική αρχή, γιατί κυρίως πάνω απ’ όλα υπήρχε εμπιστοσύνη. Το τραγούδι καθυστέρησε για δύο λόγους. Αρχικά θέλαμε να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, καθώς τότε θεωρούσαμε ότι θα ταίριαζε καλύτερα και θα το άκουγε περισσότερος κόσμος, και δέυτερον λόγω της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο, δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τα γυρίσματα. Τώρα όμως κυκλοφορεί και είμαστε περήφανοι για το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα”.

Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται η ίδια μέσα από το τραγούδι “Μαζί σου”, η Estella επισημαίνει ότι υποστηρίζει το γεγονός ότι τη ζωή πρέπει να τη βιώνεις με έντονα συναισθήματα, “να αισθάνεσαι και να δίνεσαι, σε οτιδήποτε κι αν είναι αυτό”. “Μου αρέσει να δημιουργώ δυνατούς δεσμούς, τόσο με την οικογένειά μου, όσο και με τους φίλους μου, με τις σχέσεις μου. Είμαι από τους ανθρώπους που εκδηλώνει τα συναισθήματά του και αισθάνεται έντονα, δεν μου αρέσουν οι μετριότητες. Απολαμβάνω να προσφέρω πράγματα σε εκείνους που αγαπώ. Στο συγκεκριμένο τραγούδι μιλάμε για έναν έρωτα που γεννιέται εκείνη τη στιγμή, είναι κάτι καινούργιο, κάτι έντονο, που εκφράζει και εμένα την ίδια. Γενικότερα, πιστεύω ότι στο χώρο της τέχνης πρέπει να κάνεις πράγματα μέσα από τα οποία βλέπεις τον ευατό σου και σε αντιπροσωπεύουν. Γιατί η τέχνη είναι ερέθισμα προς τον κόσμο, είναι ένα παράθυρο που δείχνεις εσένα, προβάλλεις τον ευατό σου προς τα έξω».

Το όνειρό της έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα, μια πραγματικότητα από την οποία όμως δεν απουσιάζει και η αρνητική κριτική. “Πρέπει να παλεύουμε για τους στόχους μας. Η αρνητική κριτική και ο φόβος πρέπει να μένουν στην άκρη. Βέβαια, όσον αφορά την κριτική μπορεί να είναι και χρήσιμη. Όταν την λαμβάνεις υπόψιν, γίνεσαι καλύτερος, βελτιώνεσαι. Εγώ προσωπικά έχω δεχθεί αρνητικά σχόλια για τη φωνή μου, για το βίντεο κλιπ, για την εμφάνισή μου, και για άλλα πολλά. Και τα σχόλια αυτά προέρχονται τόσο από δικούς μου ανθρώπους, με σκοπό να με συμβουλεύσουν και να με βοηθήσουν, όσο και από ανθρώπους που απλά έκαναν αρνητική κριτική. Παρ’ όλα αυτά λαμβάνω υπόψιν μου ότι ακούω και προσπαθώ να βελτιώνομαι. Ήμουν ένας άνθρωπος που φοβόμουν πολύ. Συναίσθημα που θεωρώ λογικό να δημιουργείται όταν θες κάτι πολύ. Και ο φόβος δεν πήγαζε από το γεγονός ότι δεν πίστευα σε εμένα, αλλά κυρίως γιατί φοβόμουν μήπως τελικά δεν τα καταφέρω, μήπως και δεν πραγματοποιήσω όσα ήθελα” .

Το ενδιαφέρον των θεατών στο βίντεο κλιπ κινείται από την πρώτη μόλις σκηνή. Η Estella, η πρωταγωνίστρια, φορώντας μπούρκα, ξαφνικά συναντιέται με έναν άνδρα ο οποίος της κερδίζει αμέσως την προσοχή. Σε επόμενη σκηνή, η πρωταγωνίστρια αφαιρεί τη μπούρκα και η πλοκή του βίντεο εξελίσσεται. Σκηνοθετική επιλογή, που όπως λέει η ίδια, έχει λάβει αρκετή αρνητική κριτική. “Η ιδέα του σκηνοθέτη ξεκίνησε από το γεγονός ότι οι γυναίκες που έχουν τόσο έντονο χαρακτήρα, που είναι τόσο δυνατές και έχουν τόση ομορφιά μέσα τους , πρέπει με κάποιον τρόπο να το εξωτερικεύσουν. Επίσης, η οπτική του σκηνοθέτη βασίζεται και στην πίεση που ασκείται σε αυτές τις γυναίκες από την ίδια την κοινωνία, με αποτέλεσμα να κρύβονται πίσω από μια μπούρκα και να εγκλωβίζονται σε αυτήν. Ουσιαστικά ο σκηνοθέτης θεωρεί λάθος, χωρίς να θέλει να κατακρίνει τη θρησκεία, το γεγονός ότι δεν δίνεται το δικαίωμα σε αυτές τις γυναίκες να αποκαλύπτουν την ομορφιά τους, το πρόσωπό τους, αναδεικνύοντας την ανάγκη ότι πρέπει να είναι ελεύθερες να επιλέξουν. Παρακολουθώντας τη σκηνή αυτή, ο καθένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά και το μεταφράζει σύμφωνα με δικά του ερεθίσματα και απόψεις. Θεωρώ ότι κάποιοι μπορεί να θιχτούν, αλλά υπάρχουν και άλλοι που θα το εκλάβουν ως ένα μήνυμα στήριξης. Προσωπικά πιστεύω, ανεξάρτητα από την οπτική και την ιδέα του σκηνοθέτη, ότι στη συγκεκριμένη θρησκεία υπάρχουν γυναίκες που θα ήθελαν να βγάλουν προς τα έξω τον εαυτό τους, τον δυναμισμό του χαρακτήρα τους που βρίσκεται πίσω από αυτήν την ενδυμασία. Είναι η προβολή του πραγματικού εαυτού. Από τον έρωτα που ένιωσε η πρωταγωνίστρια, που ήταν απλά μια αφορμή, αποφάσισε τελικά να εξωτερικεύσει την πραγματικότητά της, άφησε στην άκρη την άμυνά της και έγινε αυτό που είναι».

Στο ταξίδι της στη μουσική δεν είναι όμως μόνη. Ο μπαμπάς της, η πυξίδα της, όπως λέει χαρακτηριστικά, ήταν πάντα εκεί και την στήριζε. Είναι δίπλα της σε όλες τις αποφάσεις, ένα προνόμιο που όπως λέει και η ίδια δεν το έχουν αρκετοί. “Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις νέους ανθρώπους να κάνουν δουλειές ή να σπουδάζουν κάτι το οποίο δεν αγαπάνε, γιατί είτε οι γονείς τους δεν τους στηρίζουν και τους επιβάλλουν τι πρέπει να επιλέξουν, είτε γιατί ακόμα και όταν έχουν ταλέντο από πολύ μικροί, οι γονείς τους δεν το αποδέχονται μεταφέροντάς το και στο παιδί, δηλαδή ούτε και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται στο τέλος το ταλέντο τους. Ευτυχώς, ο μπαμπάς μου, αν και είναι ο πιο αυστηρός κριτής μου, μετά τον ευατό μου, ξέρω ότι είναι μαζί μου, και όποτε μου λέει την “αρνητική” αλήθεια το κάνει για να με στηρίξει, δεν θέλει να μου χαϊδεύει τα αυτιά. Πάντα μου έκανε καλοπροαίρετη κριτική, αν και έχουμε διαφωνήσει αμέτρητες φορές κατά καιρούς. Είναι η πυξίδα μου, μου δείχνει με τον τρόπο του ότι κάτι κάνω καλά και μου δίνει θάρρος και κουράγιο να συνεχίσω. Δεν είμαι μόνη μου σε όλο αυτό, και αναγνωρίζω πως πραγματικά είχα ανθρώπους που χωρίς αυτούς δεν ξέρω αν θα κατάφερνα να πραγματοποιήσω το όνειρό μου και να φτάσω μέχρι εδώ” αναφέρει.

“Μ’ αρέσει να θέτω τους στόχους μου βήμα-βήμα και να τους πετυχαίνω. Προσπαθώ αυτό που αγαπάω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Αυτή τη στιγμή, θέλω να αγαπήσει και ο κόσμος το τραγούδι μας και να πάει καλά. Παράλληλα, έχουμε ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζουμε κάτι καινούργιο και μπορώ να πω προς το παρόν ότι είμαστε γεμάτοι ιδέες και έχουμε πάρα πολύ καλή διάθεση” καταλήγει η Estella 

Δείτε το νέο τραγούδι της  Estella Madeina, «Μαζί σου»:

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23:5929/11

Oruc Reis: Επιστρέφει στο λιμάνι της Αττάλειας Διεθνή

23:4529/11

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον υπ. Δικαιοσύνης της Τουρκίας Διεθνή

23:3029/11

Κορωνοϊός: Μέσα στο Δεκέμβριο η εξέταση των εμβολίων από τον ΕΜΑ Διεθνή ,ΕΕ ,Κορωνοϊός

23:1829/11

Συνελήφθη ο Νότης Σφακιανάκης για κατοχή ναρκωτικών και όπλου Ελλάδα ,Σημαντικά

23:1529/11

Superleague 1: Αποτελέσματα και βαθμολογία της 10ης αγωνιστικής Αθλητισμός

23:0029/11

Εξαδάκτυλος: Άρση lockdown μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων Ελλάδα ,Επιστήμη ,Κορωνοϊός

22:4529/11

Πειρατεία: Ώρες αγωνίας για τους τρεις ναυτικούς και τις οικογένειές τους Ελλάδα ,Ναυτιλία ,Σημαντικά

22:3029/11

ΗΠΑ – Κορωνοϊός: Απίστευτοι οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων Χωρίς κατηγορία

22:1529/11

Έρχεται 1/12: Virtual αλλά περισσότερο αληθινό από ποτέ το 7th Technology Forum Ελλάδα ,Τεχνολογία

22:0029/11

Κύπρος: Θετικός στον κορωνοϊό ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Διεθνή

21:4529/11

Μελιβοία: Συγκλονιστική πράξη αλληλεγγύης από κατοίκους του χωριού Ελλάδα

21:3029/11

Γ. Παπανδρέου: Ο επόμενος εορτασμός του Αγ. Ανδρέα σε ασφαλέστερο περιβάλλον Πολιτική

21:2829/11

ΤΩΡΑ: Πολλαπλές συγκρούσεις στην Περιφερειακή Οδο Θεσσαλονίκης Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

21:1529/11

Μαραντόνα: Στο στόχαστρο ο γιατρός του για “εγκληματική αμέλεια» Αθλητισμός

21:0029/11

Στην Ελλάδα τα πρώτα επτά ψυγεία αποθήκευσης εμβολίου της Pfizer Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

20:4529/11

Ο Τραμπ επιμένει για τις εκλογές στις ΗΠΑ: Ήταν μια απάτη Διεθνή

20:3029/11

Με σκόρερ Τζόλη και Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λαμία Αθλητισμός

20:1529/11

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ θανάτων σήμερα στην Τουρκία Διεθνή ,Κορωνοϊός

20:0029/11

Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Πάπα Μπούμπα Ντιόπ Αθλητισμός

19:4529/11

Γαλλία: Υπό κράτηση τρεις αστυνομικοί για ξυλοδαρμό μουσικού παραγωγού Διεθνή

19:3029/11

Μεγ. Βρετανία: Ανακοινώθηκαν 12.155 νέα κρούσματα και 215 θάνατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:1529/11

ΝΔ: Τηλεδιάσκεψη για την ισότητα των φύλων στα Σώματα Ασφαλείας Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

19:0029/11

ΑΠΘ : Έκκληση του ΣΦΙ για συμμετοχή φοιτητών στη μάχη κατά του κορωνοϊού Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

18:5329/11

Κορωνοϊός: «Προβάδισμα» κρουσμάτων στην Αττική, δεύτερη η Θεσ/νίκη Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:4529/11

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου Διεθνή

18:4129/11

Αυτοσχέδιες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

18:3429/11

Αύριο (30/11) το πρωί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Πολιτική ,Σημαντικά

18:3029/11

ΚΙΝΑΛ κατά Μαξίμου: Δεν έχουν το θάρρος ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:2329/11

Κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:1529/11

Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο για τη διακομιδή ασθενών στην «Αρωγή» (ΦΩΤΟ-VIDEO) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

18:1529/11

Βρετανία: Συμφωνία με τη Moderna για την αγορά άλλων 2 εκατ. δόσεων Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:0029/11

Δένδιας: Όπου υπάρχει πρόβλημα η Τουρκία είναι εκεί Διεθνή ,Πολιτική ,Χωρίς κατηγορία

17:4529/11

Φωτιά σε όχημα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πάρνηθα (VIDEO) Ελλάδα

17:3029/11

F1: Τρομερή έκρηξη στο Grand Prix του Μπαχρέιν στο μονοθέσιο του Γκροζάν (VIDEO) Auto Moto

17:1529/11

Έμπλεξε για τα καλά, υποχρεωμένη να κυνηγήσει και τη διαφορά! Αθλητισμός

17:0229/11

Θεσ/νίκη: Ξεκίνησαν οι διακομιδές ασθενών σε ιδιωτική κλινική (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

17:0029/11

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Προχωρούν οι εργασίες για μετεγκατάσταση στο «Σπίτι της Άρσης Βα... Παιδεία

16:4529/11

Star Wars: Πέθανε ο «Darth Vader» Ντέιβιντ Πράουζ Χωρίς κατηγορία

16:3029/11

Φλώρινα: Έκκληση γιατρών για μεταφορά διασωληνωμένων από τη ΜΑΦ σε ΜΕΘ Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

16:1529/11

Θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου Κώστα Μπετινάκη Ελλάδα

16:0029/11

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

15:4529/11

Πάτρα: Συναγερμός ενόψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

15:3029/11

Νοτοπούλου: Ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη επέλεξε τσουρέκι από την πραγματικότητα Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:1529/11

Θεσσαλονίκη: Τι προβλέπει το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 Θεσσαλονίκη ,Πολιτική ,Σημαντικά

15:0029/11

Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: 149 καμπάνες χθες για άσκοπες μετακινήσεις Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

14:4529/11

Καλαφάτης: Η Τουρκία δεν μπορεί να περιφέρεται με πειρατικές σημαίες και να εξαπατά την... Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:3029/11

Η Τσέλσι, η Τότεναμ και η… γέννηση ενός ντέρμπι Αθλητισμός

14:1529/11

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δίνει χρώμα στα σχολεία Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

14:0029/11

Αντιδράσεις από ΝΔ για τις «κρεμάλες» της Μυρσίνης Βουνάτσου Κορωνοϊός

13:4529/11

Τουρκία: Πάνω από 600 συλλήψεις ατόμων που φέρoνται να συνδέονται με το PKK Χωρίς κατηγορία

13:3029/11

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΟΔΥ: Εγκληματικές οι ευθύνες Μητσοτάκη (VIDEO) Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:2329/11

Οργή Χαρδαλιά: Άδικα και αβάσιμα τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:1529/11

Πέτσας: Fake news η αμφισβήτηση των στοιχείων του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

13:0029/11

Σκέρτσος: Έχουμε επαρκή ταμειακά διαθέσιμα για να περάσουμε την πανδημία Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:4529/11

Run Messinia: Τρέχουμε για την ελευθερία Πολιτισμός

12:3129/11

Κικίλιας: Το εμβόλιο είναι σημαντικός σταθμός – Ανοσία μέχρι το καλοκαίρι Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:1529/11

Γώγος – Γκάγκα: Μικρή άρση μέτρων 14-21 Δεκεμβρίου με μεγάλη προσοχή Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:0029/11

ΠΚΜ: To πρώτο διαδικτυακό εργαστήριο συν-δημιουργίας στο πλαίσιο το έργου Blue Crowdfun... Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

11:4529/11

Διοικητής 4ης ΥΠΕ: Το Νοσοκομείο Δράμας έχει θωρακιστεί και δεν έχει πρόβλημα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:3029/11

Βρούτσης: Δευτέρα και Τρίτη το έκτακτο βοήθημα σε 105.000 συνταξιούχους (VIDEO) Οικονομία ,Πολιτική

11:1529/11

ΕΟΔΥ: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» δημοσιεύματα για την καταμέτρηση των κρουσμάτων Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:0029/11

Συνεχίζεται και σήμερα διαδικτυακά το «Open House Thessaloniki» Θεσσαλονίκη

10:4529/11

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 16.000 οι θάνατοι στη Γερμανία Διεθνή ,Κορωνοϊός

10:3029/11

Αγωνία για τους 3 Έλληνες ναυτικούς που κρατούνται όμηροι Διεθνή ,Πολιτική ,Σημαντικά

10:1529/11

Κεραμέως: Αυτή την εβδομάδα οι συζητήσεις με ειδικούς για τα σχολεία Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

10:0029/11

Διακοπές ρεύματος σε τέσσερις περιοχές του δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ