Η Γιώτα Κουφαδάκη έφερε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στο MasterChef

Η Γιώτα Κουφαδάκη έφερε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα στο MasterChef

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου

Άρωμα Ελλάδας είχε το χθεσινό επεισόδιο του MasterChef, καθώς οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα πιάτο, με υλικά της επιλογής της ιέρειας της ελληνικής γαστρονομίας, Γιώτας Κουφαδάκη, βασιζόμενοι στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Η Γιώτα Κουφαδάκη, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Μπουκαδούρα » στη Νικήτη Χαλκιδικής, η οποία κατάφερε να ξεχωρίσει στους 100 κορυφαίους και πιο επιδραστικούς σεφ της χρονιάς, με τις γνήσιες και αυθεντικές γεύσεις των ελληνικών παραδοσιακών πιάτων της, ήταν χθες επίτιμη καλεσμένη στον μαγειρικό διαγωνισμό MasterChef, ο οποίος προβάλετε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Οι κριτές του διαγωνισμού Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Σωτήρης Κοντιζάς την υποδέχτηκαν θερμά και ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι « η Γιώτα Κουφαδάκη μαγειρεύει και επιμένει ελληνικά, πάντα με εποχικά υλικά και μεράκι. Είμαστε περήφανοι που είναι μαζί μας καθώς εκείνη διάλεξε τα υλικά για το σημερινό Mystery Box».

Ακούγοντας αυτές τις δύο λέξεις των κριτών, εποχικά υλικά και μεράκι, ζωντανεύει μπροστά μας η αξιαγάπητη κυρία Κουφαδάκη, όπως μας συστήθηκε στις αρχές του έτους, όταν και διακρίθηκε στο γαστρονομικό περιοδικό FNL.

Και φυσικά δεν απογοητευτήκαμε όταν οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να σηκώσουν τις καμπάνες του Mystery Box και αποκαλύφθηκαν τα υλικά των πιάτων που θα δημιουργούσαν. Εποχικά χόρτα  και φρέσκα μυρωδικά αποτελούν άλλωστε τη βάση όλης της γαστρονομικής φιλοσοφίας της αυτοδίδακτης μαγείρισσας.
Εποχικά χόρτα και λαχανικά, λεμόνια, σέσκουλα, φρέσκα μυρωδικά, φρέσκο κρεμμύδι, μάραθος, καυκαλήθρες, κατσίκι, σκορπίνα, φασόλια, πράσα, δυόσμος και παξιμάδι χαρουπιού συνθέτουν τη λίστα των πρώτων υλών, τα οποία επέλεξε η κυρία Κουφαδάκη για να διαγωνιστούν οι μάγειρες.

Μάλιστα θέλοντας να μοιραστεί την εμπειρία της, αναφέρει στο GRTimes ότι εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος της παραγωγής και των ανθρώπων που εργάζονται ομαδικά ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ οι εντυπώσεις της ήταν πολύ θετικές για το φιλικό κλίμα από πλευράς κριτών και διαγωνιζομένων.

Η κυρία Κουφαδάκη έφερε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που αγαπήσαμε στο νούμερο ένα τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής, την στιγμή που αυτή δεν θεωρείται και τόσο …γκουρμέ και την ευχαριστούμε γι’ αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώτα Κουφαδάκη: Η μαγείρισσα από τη Χαλκιδική που «απογειώνει» την ελληνική γαστρονομία (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top