Ιερώνυμος για Θεοφάνεια: Η Εκκλησία έτοιμη για όλα

Ιερώνυμος για Θεοφάνεια: Η Εκκλησία έτοιμη για όλα

«Βγείτε τώρα στις παραλίες και στο Σύνταγμα και βγάλτε συμπέρασμα», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το πέρας του εορτασμού για τα Θεοφάνεια

Αισιόδοξος για το μέλλον εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανείων, παρά τα επεισόδια και τις προσαγωγές στον Λευκό Πύργο και παρά το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, έκαναν τον αγιασμό των υδάτων στο Αίγιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «όποιος ξέρει Ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα». Ο Μακαριώτατος εξερχόμενος του Μητροπολιτικού Ναού, απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε: «Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς».

Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: «Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ