Ηλεκτρονικά πλέον το πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου

Ηλεκτρονικά πλέον το πιστοποιητικό κτηματογραφούμενου ακινήτου

Τη νέα ψηφιακή υπηρεσία για το κτηματολόγιο ενεργοποίησε σήμερα Μ. Δευτέρα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενώ οι πολίτες για την έκδοσή του θα καταβάλλουν ηλεκτρονικά το ποσό των 5 ευρώ.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά από το ktimatologio.gov.gr. Μέσω των κωδικών Taxisnet ταυτοποιείται ο ενδιαφερόμενος και στη συνέχεια είτε επιλέγει μεταξύ των ΚΑΕΚ που βρίσκονται στο όνομά του, είτε συμπληρώνει τον ΚΑΕΚ του ακινήτου για το οποίο επιθυμεί να εκδώσει το πιστοποιητικό και την αιτιολογία της νόμιμης χρήσης για την οποία προορίζεται.

Έπειτα θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 5 ευρώ μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και το ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Κτηματογραφούμενου Ακινήτου εκδίδεται αυτόματα, φέροντας εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Κτηματολογίου, καθώς και χρονοσφραγίδα.

Η έκδοση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού είναι μια από τις συνηθέστερες συναλλαγές των πολιτών με το Κτηματολόγιο, καθώς αποτελεί απαραίτητο έγγραφο για κάθε συμβολαιογραφική πράξη που αφορά ακίνητο το οποίο βρίσκεται σε περιοχή όπου έχει ξεκινήσει η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση.

Τέλος Σημειώνεται ότι για την έκδοση του Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου είναι απαραίτητος ο προηγούμενος εντοπισμός του ακινήτου επί των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων και η απόδοση σε αυτό Κωδικού Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ). Όσα πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί με την παλιά διαδικασία παραμένουν σε ισχύ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top