Ημερίδα ΑΠΘ: Ανάδειξη νέων πτυχών της Επανάστασης του 1821

Ημερίδα ΑΠΘ: Ανάδειξη νέων πτυχών της Επανάστασης του 1821

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιηθεί σήμερα διαδικτυακή Ημερίδα, με τίτλο: «Εκκλησία και Εθνεγερσία».

Ειδικότερα, η εκδήλωση, που θα αρχίσεις στις 18:00 το απόγευμα,  τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του ΑΠΘ και διοργανώνεται από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τους συντελεστές του Ερευνητικού Προγράμματος ΕΛΙΔΕΚ «ΔιαΠαντοΣ.21».

«Κληρικοί στα όπλα», «Εκκλησία και βία», «Εκκλησία και Επανάσταση. Η κριτική της αριστερής ιστοριογραφίας», «Ελληνική Επανάσταση και Μετασχηματισμοί στο Ορθόδοξο Μιλλέτ: Συνέχειες και Ασυνέχειες» και «Η θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Οθωμανική αυτοκρατορία και η στάση του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821» είναι ορισμένες μόνο από τις εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητή Θεόδωρου Γιάγκου και του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητή Νικολάου Μαγγιώρου.

Στόχος της Ημερίδας είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να φωτιστούν επαρκώς επιμέρους πτυχές της σχέσης της Εκκλησίας με την Εθνεγερσία. «Για την Επανάσταση του 1821 ήδη έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά, ωστόσο υπολείπονται ακόμη περισσότερα, μέχρι να καλυφθούν ολοκληρωμένα και να αποτιμηθούν εμπεριστατωμένα όλες οι πτυχές των γεγονότων, που διαδραματίστηκαν κατά την διάρκειά της» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η Ημερίδα θα μεταδίδεται από τον σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/channel/UC3qxFObQKkri_P0TI_knmcQ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ