Ηράκλειο: Φάρμακο κόστους 1,8 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε για τη σωτηρία βρέφους

Ηράκλειο: Φάρμακο κόστους 1,8 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε για τη σωτηρία βρέφους

Το ανθρώπινό του πρόσωπο έδειξε για ακόμα μία φορά το ΕΣΥ. Γιατροί και διοίκηση στο Βενιζέλειο του Ηρακλείου δεν δίστασαν μπροστά στο δυσθεώρητο κόστος σκευάσματος, το οποίο ήταν αναγκαίο για να αντιμετωπισθεί σοβαρό πρόβλημα υγείας βρέφους μόλις δέκα μηνών, το προμηθεύτηκαν και πλέον η οικογένεια του παιδιού έχει ζωντανή την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Το δέκα μηνών βρέφος πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, μία σοβαρή και σπάνια γενετική νευρομυϊκή νόσο, που έχει ως συνέπεια την απώλεια των κινητικών νευρικών κυττάρων και την προοδευτική εξασθένηση και παράλυση των κινητικών μυών. Ο παιδονευρολόγος του νοσοκομείου έκρινε αναγκαία την χορήγηση στο παιδί ειδικού γονιδιακού φαρμάκου, το οποίο, όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του νοσοκομείου, Κώστας Τερζάκης, δίδεται άπαξ και μπορεί να οδηγήσει στην ίασή του. Ωστόσο, το κόστος της θεραπείας είναι πολύ μεγάλο και αγγίζει τα ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Το θέμα ήρθε στο διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο ενέκρινε την κάλυψη της δαπάνης του σκευάσματος. Το φάρμακο παραγγέλθηκε, παρελήφθη και, σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, χορηγήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο παιδί, το οποίο παραμένει στο σπίτι του. Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς για ενδεχόμενες παρενέργειες, ενώ αναμένονται τους επόμενους μήνες τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Από την ίδια γενετική νόσο και συγκεκριμένα από μυϊκή ατροφία τύπου Ι είχε προσβληθεί και μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ, ο οποίος είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με την μάχη του ίδιου και της οικογένειάς του και το ταξίδι του ως τη Βοστώνη, προκειμένου να υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία.

Πηγή: ertnews.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top