Κ. Ζέρβας: Πακέτο παρεμβάσεων για το ενεργειακό κόστος στα σχολεία

Κ. Ζέρβας: Πακέτο παρεμβάσεων για το ενεργειακό κόστος στα σχολεία

Πακέτο παρεμβάσεων για το ενεργειακό κόστος στα σχολεία παρουσίασε στην αποψινή (26/09) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στην κεντρική τοποθέτησή του, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε το έργο εμβληματικό, καθώς, όπως είπε, αφορά ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Οι παρεμβάσεις στους εσωτερικούς χώρους έχουν ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα οι παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο, με τον σχεδιασμό να προβλέπει την αξιοποίηση της γεωθερμίας.

Παρουσιάζοντας τα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας είπε μεταξύ άλλων ότι οι διευθυντές των σχολείων θα κληθούν σε σεμινάρια από εξειδικευμένα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να λάβουν ακριβείς οδηγίες για την ορθολογική χρήση της θέρμανσης. Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, έχουν τοποθετηθεί θερμοστάτες και χρονοδιακόπτες στα σχολεία, ώστε η διαχείριση να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προανήγγειλε την εκπόνηση μελέτης για την καταγραφή των φωτιστικών στα σχολεία της πόλης, με στόχο να γίνει αναβάθμιση με λαμπτήρες led, ώστε να εξασφαλιστούν χαμηλότερες καταναλώσεις. Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, ξεκινούν διαδικασίες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε 100 σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δανία: Διαρροή φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα

Τέλος επιτηδεύματος: «Τρέχει» η νέα απαλλαγή για 900.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Κ. Ζέρβας: Νέα πνοή σε 10 εμπορικούς δρόμους με χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης (ΦΩΤΟ) 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top