Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Άνοιξε για τα φορτηγά το ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Λαμία

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Άνοιξε για τα φορτηγά το ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Λαμία

Σε ύφεση μπήκαν τα καιρικά φαινόμενα στη Στερεά Ελλάδα και έτσι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας περιορίζει τις απαγορεύσεις για τα φορτηγά.

Ειδικότερα ελευθέρα κυκλοφορούν πλέον τα φορτηγά στην ΠΑΘΕ από Αθήνα προς Λαμία ενώ συνεχίζει να απαγορεύεται η κυκλοφορία σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους από τον ανισόπεδο κόμβο Ραχών στο 242ό χιλιόμετρο έως και το 93ο χιλιόμετρο στα διόδια των Θηβών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για την παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 30ό έως το 34ο χιλιόμετρο όπως επίσης και στους δρόμους Νεοχωρακίου – Φυλής, από την 1η χ/θ έως την 26η χ/θ και Οινόης – Μαγούλας, από την 10η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αποκαθίσταται η κυκλοφορία από τη Λαμία προς Καρδίτσα μέσω του δρόμου Ε65 και της παλαιάς Εθνικής Οδού.

Εξάλλου με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από την 12η χ/θ της Επαρχιακή Οδού Αράχοβας-Επταλόφου και από τη διασταύρωσή της προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια) και στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως-Κυριακίου στη Βοιωτία.

Στην Εύβοια με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Βουτά-Ροβιών, στην επαρχιακή οδό Βουτά-Παπάδων και στην επαρχιακή οδό Δρυμώνα-Κερασιάς.

Στην Ευρυτανία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στις εξής οδούς: Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου-Λαμίας (Ράχη Τυμφρηστού). Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ. Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Φουρνά-Καρδίτσας, από τη 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι». Στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Κρικέλλου-Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ. Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου-Προυσού-Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.

Στο μεταξύ, ύστερα από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 15.00 σήμερα 9 Μαρτίου, «αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, που είχε πραγματοποιηθεί λόγω χιονόπτωσης στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Επιπρόσθετα, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στο ανωτέρω οδικό τμήμα, διεξάγεται κανονικά».

Άρση της απαγόρευσης για την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αποφασίστηκε, κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας.

Συγκεκριμένα αίρεται η απαγόρευση που είχε επιβληθεί σε παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Επιπρόσθετα, όπως επισημαίνει η ΓΑΔΑ, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, διεξάγεται κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστά σχολεία αύριο στην βορειοανατολική Αττική

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: 457 Ουκρανοί πρόσφυγες εισήλθαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Ασημακοπούλου: «Να μην αφήσουμε την Τουρκία να γίνει «κερκόπορτα» για να παρακαμφθούν οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top