Καλφέλης: Θετική η ρύθμιση για τους «αιώνιους» φοιτητές (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Καλφέλης: Θετική η ρύθμιση για τους «αιώνιους» φοιτητές (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στις αλλαγές που φέρνει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το νομοσχέδιο για την Παιδεία αναφέρθηκε ο καθηγητής Ποινικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Καλφέλης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Καλφέλης χαρακτήρισε θετική τη ρύθμιση του νομοσχεδίου που αφορά τους λεγόμενους «αιώνιες» φοιτητές και έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, τα Πανεπιστήμια δεν μπορούν να κάνουν σωστό προγραμματισμό αν δεν γνωρίζουν τον πραγματικό αριθμό των φοιτητών τους. Όπως ο ίδιος εξήγησε, από τους συνολικά 600.000 φοιτητές περίπου οι μισοί -για την ακρίβεια οι 270.000- έχουν υπερβεί τον διπλάσιο χρόνο από τα έτη σπουδών που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας σε κάθε σχολή.

Επίσης, αναφέρθηκε στη λειτουργία της λεγόμενης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας τονίζοντας την ανάγκη ο τελικός επόπτης να είναι οι εισαγγελικές αρχές. Μίλησε ακόμη για το μέτρο της ελεγχόμενης εισόδου στα Πανεπιστήμια αλλά και για την εγκατάσταση καμερών, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής της κουλτούρας που υπάρχει σήμερα, καθώς, όπως είπε, οι πρυτάνεις δεν καταγγέλλουν τις αξιόποινες πράξεις όταν αυτές συμβαίνουν στους χώρους των ΑΕΙ.

Τέλος, ο κ. Καλφέλης αναφέρθηκε στην ανάγκη να κλείσουν Πανεπιστημιακά τμήματα που είναι εικονικά και δεν λειτουργούν.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γρηγόρης Καλφέλης στη Μαρία Σαμολαδά:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ