«Καμπανάκι» από παιδίατρο για έξαρση κορωνοϊού σε μικρότερες ηλικίες

«Καμπανάκι» από παιδίατρο για έξαρση κορωνοϊού σε μικρότερες ηλικίες

Για την τραγωδία με τον θάνατο του 37 ημερών βρέφους λόγω covid-19, μίλησε ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, επισημαίνοντας ότι καταγράφεται έξαρση της νόσου σε μικρότερες ηλικίες.

Όπως αποκάλυψε, αυτή τη στιγμή ο ίδιος γνωρίζει περίπου τις 10 περιπτώσεις παιδιών τα οποία είναι νεογέννητα -έως ενός μηνός- και έχουν μολυνθεί από  τον κορωνοϊό. Επιπλέον, μία γυναίκα η οποία γεννά σε 3 ημέρες τον ενημέρωσε ότι κόλλησε κορωνοϊό και τελικά θα γεννήσει σε νοσοκομείο Covid αντί για το μαιευτήριο που είχε επιλέξει.

«Αυτό το παιδί θα γεννηθεί με Covid. Αν δεν περάσει καθέτως όπως λέμε, όταν θα το πάρει αγκαλιά η μητέρα του για να το θηλάσει θα μολυνθεί», εξήγησε ο κ. Ανδρέου μιλώντας το πρωί στον Σκάι, ενώ επισήμανε πως, σύμφωνα με το αμερικανικό CDC, στα 10.000 νεαρά άτομα που μολύνονται από τον κορωνοϊό τα τέσσερα καταλήγουν.

Ο παιδίατρος συμβούλευσε ότι πρέπει έγκαιρα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων να ζητούν οι ασθενείς βοήθεια εξηγώντας τις πέντε φάσεις της νόσου.

Η πρώτη είναι η ασυμπτωματική, η δεύτερη η ήπια με κάποιες μυαλγίες και πυρετό, στην τρίτη ξεκινά η προσβολή οργάνων, δηλαδή πνευμονία, η τέταρτη είναι σοβαρή απαιτεί αναπνευστική βοήθεια και, τέλος, η πέμπτη κρίσιμη φάση, το στάδιο όπου ο ασθενείς ουσιαστικά μπορεί να καταλήξει.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, οι ασθενείς δεν πρέπει να καθυστερούν, αλλά θα πρέπει να μεταβαίνουν στις δομές υγείας το έκτο 24ωρο συμπτωμάτων γιατί ο κόσμος λέει «θα μου περάσει» και η νοσηλεία του ξεκινά την όγδοη ή την δέκατη ημέρα.

Πηγή: www.skai.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ