Καπραβέλος: 95% η πληρότητα των ΜΕΘ κορωνοϊού στο «Παπανικολάου»

Καπραβέλος: 95% η πληρότητα των ΜΕΘ κορωνοϊού στο «Παπανικολάου»

Μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τους γιατρούς να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για την πορεία του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Δέλτα.

Μιλώντας στο OPEN ο διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, επεσήμανε πως «πραγματικά μέσα στο καλοκαίρι, είναι έκπληξη και για εμάς το μέγεθος της πίεσης που δεχόμαστε».

«Το Παπανικολάου έχει αύξηση των εισαγωγών και αυτή τη στιγμή έχει τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό να είναι γεμάτες πάνω από 95%. Έχουμε αφήσει λίγες κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα και αυτό μας δυσκολεύει. Τα δύσκολα είναι πραγματικά μπροστά μας και δεν είναι καθόλου καλή η εικόνα στα νοσοκομεία. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι η νόσος αυτή τη φορά προχωράει πολύ πιο γρήγορα, παρόλο που έχουμε 40 με 50 ασθενείς, οι 20 είναι στη ΜΕΘ, είναι πολύ βαριά περιστατικά. Εάν σκεφτούμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, δηλαδή επιστρέψουν οι εκδρομείς, ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια και οι ανεμβολίαστοι παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, να ξέρετε δεν θα είναι καλά τα νέα», είπε ο κ. Καπραβέλος και συνέχισε:

«Έχουμε δυνατότητες περαιτέρω αύξησης κλινών, αλλά σε βάρος των υπόλοιπων νοσημάτων. (…) Είναι κρίμα να χαθούν ζωές ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθούν με ένα εμβόλιο».

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Αθηνά Λινού, τόνισε πως «τα πράγματα είναι δύσκολα και θα πρέπει να σταματήσουν ο εμβολιασμός και τα ατομικά μέτρα προστασίας να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Έχουμε έναν κοινό εχθρό, τον κορωνοϊό. Πρέπει να κινηθούμε σαν πολίτες για να πάρουμε ατομικά μέτρα προστασίας και με κατανόησης να πείσουμε όποιο κομμάτι των φίλων και των συγγενών μας φοβάται».

«Δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία, ιδιαίτερα τα δημοτικά, χωρίς να έχει αλλάξει το πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν τα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους. Χωρίς να γίνει εκπαίδευση στους γονείς πώς θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά να φοράνε τη μάσκα. Το υπουργείο πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχουμε έναν πολύ πιο μεταδοτικό ιό. Είναι τρομερό να μην παίρνουμε μέτρα. Το ίδιο για τους χώρους δουλειάς – πρέπει να τεθεί το θέμα της τηλεργασίας – το ίδιο και για τα μέσα μεταφοράς», σημείωσε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top