Καραμανλής: Σεπτέμβρη ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία

Καραμανλής: Σεπτέμβρη ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμος ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια 1.200 νέων λεωφορείων για τις ανάγκες των αστικών συγκοινωνιών  Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο φάσεις και η προμήθεια των λεωφορείων θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα νέα λεωφορεία αναμένεται να παραδοθούν σε διάστημα 18-24 μηνών μετά το διαγωνισμό και στόχος είναι μεγάλο μέρος τους, στην αρχή τουλάχιστον 200-250, να είναι ηλεκτροκίνητα.

Ο Υπουργός επισήμανε πως από 212 λεωφορεία που κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη, σήμερα κυκλοφορούν 350 και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου δρομολόγια θα πραγματοποιούν γύρω στα 550 λεωφορεία, όσα δηλαδή το 2014.

Ερωτώμενος για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως τον Σεπτέμβριο θα έχουμε την εγκεκριμένη Οριστική Μελέτη 2 και επανέλαβε πως το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στο σύνολό του τον Απρίλιο του 2023.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ