Κατερίνη: Τρεις συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων και ποτών

Κατερίνη: Τρεις συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων και ποτών

Στη σύλληψη τριών ανδρών, δύο Ελλήνων και ενός αλλοδαπού, προχώρησαν χθες το πρωί (15/04) στην Κατερίνη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε προσωπικούς τους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.160 πακέτα τσιγάρων και 47 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους αστυνομικούς σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης ενός ημεδαπού άνδρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.910 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Στη δεύτερη περίπτωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 250 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ενώ, στην τρίτη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους αστυνομικούς σε κατάστημα ενός ημεδαπού και βρέθηκαν 47 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών.

Τα λαθραία τσιγάρα όπως και τα λαθραία ποτά που κατασχέθηκαν θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες με τις ξεχωριστές δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ