Καββαθάς: Ασφυκτικά τα περιθώρια για το πρόγραμμα παγίων δαπανών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Καββαθάς: Ασφυκτικά τα περιθώρια για το πρόγραμμα παγίων δαπανών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Ακόμη κι αν είχε ανοίξει η πλατφόρμα των δηλώσεων για το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών θα ήταν ουτοπία να πούμε πως θα αρχίσει από σήμερα η υποβολή, καθώς ακόμη δεν έχει γίνει η εκκαθάριση από τα ασφαλιστικά ταμεία». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως, επίσης, τόνισε με νόημα ο κ. Καββαθάς, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έγινε για…  ψυχολογικούς  λόγους, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη «να μετουσιωθεί σε υπουργική απόφαση» το δελτίο Τύπου που κάνει λόγο για συμπλήρωση του Ε3 αντί της υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης έως τις 17 Ιουνίου 2021.

Αλλά και με αυτή τη… βελτίωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, ο φόρτος των φοροτεχνικών είναι ανυπέρβλητος και τα χρονικά περιθώρια που δίνονται είναι ασφυκτικά. Μάλιστα, όπως ο ίδιος εξήγησε, αν δεν καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης, ώστε η αίτηση να μην αποτελεί απλά εκδήλωση ενδιαφέροντος, «ούτε μέχρι τις 17 Ιουνίου του 2022 δεν θα επαρκεί ο χρόνος», καθώς οι εν δυνάμει δικαιούχοι που θα υποβάλουν αίτηση είναι περίπου 400.000. «Το πρόγραμμα το περιμένουν όλες οι επιχειρήσεις -πλην των αυτοαπασχολούμενων οι οποίοι εξαιρούνται- παρότι το προβλεπόμενο budget είναι μικρό, μόλις 500.000 ευρώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Καββαθάς εξέφρασε, επίσης, τη στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ στην ΠΟΦΕΕ που αντέδρασε έντονα χτες όταν ανακοινώθηκε πως μέχρι τις 17 Ιουνίου θα έπρεπε να ολοκληρωθεί και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.

Επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως στο πρόβλημα με τα πνευματικά δικαιώματα.

«Καπέλο» 12.678 ευρώ για οφειλή 8.000!

Τέλος, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα φουσκωμένο ειδοποιητήριο που έλαβε επιχειρηματίας ο οποίος -εν μέσω πανδημίας και λίγους μήνες μετά το πρώτο ολικό lockdodown- δεν κατέβαλε τέσσερις δόσεις από τη ρύθμιση των οφειλών του προς το δημόσιο. Το ύψος της κάθε δόσης ήταν 1.939 ευρώ και δεν καταβλήθηκε για Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2020. Για το συνολικό ποσό των περίπου 8.000 ευρώ των μη καταβληθέντων δόσεων οι τόκοι και οι προσαυξήσεις ανήλθαν στο ποσό των 12.678,17 ευρώ!

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γιώργος Καββαθάς στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ