Κέντρο καινοτομίας γυναικών δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας

Κέντρο καινοτομίας γυναικών δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας

Με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρίας Συρεγγέλα, δημιουργείται το «Κέντρο Καινοτομίας για Γυναίκες – #GIL4W»

Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η υφυπουργός μίλησε για την πρωτοβουλία η οποία έχει ως στόχο την θεματική συνεργασία κυβερνητικών και κοινωνικών φορέων και φορέων της αγοράς. Συνάμα στοχεύει και στη δέσμευσή των φορέων ότι η υιοθέτηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας δεν θα προκαλεί αύξηση της κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας

Η Μ. Συρεγγέλα κατά τη τηλεδιάσκεψη δήλωσε ότι: «Αναγνωρίζεται πλέον από όλους η αναγκαιότητα για μια κοινή προσπάθεια, μέσα από νέες προσεγγίσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα γυναικών σε όλο το φάσμα επαγγελματικής σταδιοδρομίας στους τομείς υψηλής εξειδίκευσης, και στην αντίστοιχη αγορά εργασίας αποτελεί το πρώτο βήμα για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε ρόλους λήψης αποφάσεων και συμμετοχής στην 4η Βιομηχανική επανάσταση» ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια ότι: «υπάρχει ανάγκη εφαρμογής στοχευμένων πολιτικών ισότητας των φύλων εργασίας αποτελεί το πρώτο βήμα για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών σε ρόλους λήψης αποφάσεων και συμμετοχής στην 4η Βιομηχανική επανάσταση».

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί μεταξύ άλλων:

  1. Στον σχεδιασμό καινοτόμων δράσεων που θα ενισχύουν την προσέλκυση περισσότερων των κοριτσιών σε σπουδές σε STEM και θα στοχεύουν στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών σε επιχειρήσεις που θα βασίζονται στην έρευνα και την καινοτομία.
  2. Στη δημιουργία μια πλατφόρμας για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας που θα βασίζεται στην υψηλή τεχνολογία δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ίση συμμετοχή στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται από τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γυναικείο ταλέντο.
  3. Στην αξιολόγηση των επιπτώσεων πολιτικών με βάση το φύλο χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση βάσει δεδομένων

Η δημιουργία του πρόκειται να  βασιστεί στο μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, ενώ ο συνεργαζόμενος οργανισμός ECWT θα συνεργαστεί για την ανάπτυξή του μέσα από την μεταφορά τεχνογνωσίας από την αντίστοιχη εφαρμογή στην Νορβηγία.

Στην σημερινή συνάντηση, μεταξύ άλλων την υποστήριξή τους δήλωσαν με παρέμβασή τους οι: Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Frode Overland Andersen, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ