«Κιβωτός του Κόσμου»: Ζαλίζουν τα νούμερα, 12,5 εκατ. σε λογαριασμούς – Περίπου 200 ακίνητα από δωρεές (VIDEO)

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ζαλίζουν τα νούμερα, 12,5 εκατ. σε λογαριασμούς – Περίπου 200 ακίνητα από δωρεές (VIDEO)

Καταθέσεις ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες της οικονομικής Αστυνομίας ενώ διαπιστώθηκε επίσης πως η Κιβωτός έχει στην κατοχή της κοντά στα 200 ακίνητα.

Παράλληλα, στους πέντε προσωπικούς και κοινούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας που δεσμεύτηκαν υπάρχουν καταθέσεις πάνω από 250.000 ευρώ με τις αρχές να αναζητούν αν δικαιολογούνται αυτά τα ποσά από τις δραστηριότητές τους κι αν έχουν δηλωθεί.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προχωρήσει από νωρίς σήμερα στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του πατρός Αντωνίου, έπειτα από εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί, αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Έφοδος οικονομικής αστυνομίας στα σπίτια σε Κολωνό, Ραφήνα και Βραυρώνα

Παράλληλα, κλιμάκια της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχουν βγει από τις 16:00 και καταγράφουν τα οικήματα που φέρονται πως ανήκουν στον ιδρυτή της Κιβωτού, αλλά και στην πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα σπίτια σε Κολωνό, Ραφήνα και Βραυρώνα.

Συγκεκριμένα, η οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο σε μεζονέτα 106 τ.μ στη Ραφήνα το οποίο βρίσκεται στο όνομα της πρεσβυτέρας, προκειμένου να συλλέξουν έγγραφα και στοιχεία που αφορούν συναλλαγές. Έρευνες πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε ένα από τα διαμερίσματα που διατηρούσε ο πατέρας Αντώνιος στον Κολωνό όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε κάποιο χρηματοκιβώτιο. Παράλληλα, οι αρχές ερεύνησαν κι για άλλα έγραφα καθώς επίσης και για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Νέες καταγγελίες στην επιφάνεια

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν μέσα στις δομές της Κιβωτού και για τη συμπεριφορά των εργαζομένων απέναντι στα παιδιά.

«Ήρθε ο Πασχάλης Σ…. γιατί υπάρχουν άτομα που πρέπει να αναφερθούν, που όντως τα έχουν κάνει και να μην κατηγορούμενο μόνο τον πάτερ. Δεν τον υποστηρίζω σε καμία περίπτωση. Απλά είναι και ο Πασχάλης ο οποίος είχε βάλει αυτή την τιμωρία. Είναι παιδαγωγός, είναι το δεξί χέρι του πατέρ μέσα στη δομή. Δηλαδή ήταν και κάποιες φορές υπεύθυνος. Έκανε πράγματα που δεν έπρεπε να κάνει αυτός. Έδινε εντολές χωρίς να ήταν κάτι αυτός εκεί μέσα. Απλά επειδή ήταν από πολύ μικρός σε ηλικία με τον πατέρα Αντώνιο» αναφέρει πρώην τρόφιμος δομής στον ΣΚΑΪ.

Εργαζόμενος χαστούκιζε το παιδί μου μπροστά στα μάτια μου

Την ίδια στιγμή πατέρας τροφίμου που ζει στη δομή της Χίου κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ πως εργαζόμενος δε δίστασε να χαστουκίσει το παιδί του ακόμα και μπροστά στα μάτια του.

«Για δύο ώρες είδα το παιδί σε κακά χάλια. Πέφτει πάνω μου, δεν ξεκόλλαγε με τίποτα. Δύο ώρες ήτανε να το δω. Ήταν χάλια. Με κάτι σκισμένες μπότες, με κάτι σκισμένα ρούχα. Και πήγα και της πήρα ρούχα. Το κρατάγανε με το ζόρι. Δεν ξεκόλλαγε το παιδί από πάνω μου. Και του έδωσε κι ένα σκαμπίλι στο πρόσωπο, μπροστά μου.»

Αυτοψία και καταθέσεις από πέντε ανήλικα παιδιά, από διαφορετικές ηλικίες στο Βόλο πραγματοποιούνται επίσης από τις αρχές για το πράσινο κλουβί το οποίο φέρεται από μαρτυρίες να ήταν ένα μέρος που οι εργαζόμενοι έστελναν τα παιδιά για να τα τιμωρήσουν ενώ παράλληλα, αναζητούνται πρόσωπα που αναφέρονται στις καταγγελίες.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Κιβωτός του Κόσμου»: Δώρισε το σπίτι της ενώ είχε άνοια – Ζητούν ακύρωση της δωρεάς (VIDEO)

Δ. Μιχαηλίδου: Η προσπάθεια για την παιδική προστασία θα συνεχίσει μέχρι το εγχείρημα της αναδοχής να φτάσει στον απόλυτο βαθμό

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να συνεχίσει να μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

Κ. Ζέρβας: «Μονοψήφιος αριθμός συνδικαλιστών μπλόκαρε τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top