Κουρμούσης: Ανοιχτή για… πάντα η πλατφόρμα του εξωδικαστικού (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κουρμούσης: Ανοιχτή για… πάντα η πλατφόρμα του εξωδικαστικού (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Φως» στη νέα διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών έριξε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Κουρμούσης εξήγησε, μεταξύ άλλων, ποιοι μπορούν ενταχθούν στη ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, στα χρέη που μπορούν να διευθετήσουν, ενώ ανέφερε πότε μπορεί να επιτευχθεί διαγραφή μέρους της οφειλής και σε ποιες περιπτώσεις οι  επιχειρήσεις μπορούν να ρυθμίσουν όλες τις οφειλές τους, ακολουθώντας τη διαδικασία της εξυγίανσης κατόπιν δικαστικής επικύρωσης της συμφωνίας της πλειοψηφίας των πιστωτών.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, δεν υπάρχει προθεσμία λήξης για την υποβολή ενδιαφέροντος, καθώς η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού θα παραμείνει ανοιχτή «για πάντα». Ωστόσο, απευθυνόμενους προς τους πολίτες που έχουν οφειλές είπε πως «δεν θα πρέπει να το αφήνουν για την τελευταία στιγμή», αλλά να μπαίνουν εγκαίρως στην πλατφόρμα για να τις ρυθμίσουν.

Αναφερόμενος στο ύψος του ιδιωτικού χρέους ο κ. Κουρμούσης επισήμανε ότι στο τέλος του 21019 ανερχόταν στα 234 δισ. ευρώ (σ.σ. στο οποίο όμως δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές προς προμηθευτές, ΔΕΚΟ κλπ παρά μόνο τα χρέη προς Δημόσιο, Τράπεζες, funds διαχείρισης κόκκινων δανείων και ασφαλιστικά Ταμεία), ενώ δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία, καθώς τα χρέη έχουν «παγώσει» λόγω της πανδημίας. Εκτιμάται, πάντως, πως μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης και την επιστροφή στην κανονικότητα το ιδιωτικό χρέος θα έχει αυξηθεί, σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση, κατά 10%.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Φώτης Κουρμούσης στη Μαρία Σαμολαδά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο πτωχευτικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για 240 και 420 δόσεις

Τέλος η προστασία της Α’ κατοικίας – Τι αλλάζει από σήμερα στο πτωχευτικό δίκαιο

Γκουτσίδης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Πτωχευτικό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top