Λάρισα: Πλήγμα για τον τουρισμό ο αποκλεισμός των Σέρβων

Λάρισα: Πλήγμα για τον τουρισμό ο αποκλεισμός των Σέρβων

Ανάστατοι είναι οι παράγοντες του κλάδου του τουρισμού και στη Λάρισα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα με τη Σερβία, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο τουρισμός στα παράλια της Λάρισας δέχεται έτσι ακόμη ένα πλήγμα, αφού όπως σημειώνει σε σχετική ανάρτηση, στα παράλια του νομού κάθε εβδομάδα από την αρχή της σεζόν έρχονταν 100 Σέρβοι τουρίστες σε γκρουπ.

«Σήμερα στην περιοχή μας έχουμε 70 Σέρβους τουρίστες που είναι εγκλωβισμένοι. Είναι στις 9 του μήνα να επιστρέψουν στη χώρα τους και δεν γνωρίζουν ακόμη τις διαδικασίες. Θεωρούμε δεδομένο ότι τα γκρουπ τουριστών από την Σερβία το επόμενο διάστημα δεν θα έρθουν, άρα θα έχουμε ακυρώσεις. Δεν αποκλείεται όμως να  έχουμε μεμονωμένες αφίξεις με Ι.Χ. Αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα για τον τουρισμό της περιοχής μας, στην ήδη κουτσουρεμένη τουριστική περίοδο», αναφέρει ο τουριστικός πράκτορας που δραστηριοποιείται στα παράλια κ. Αντώνης Μπεϊνάς.

Το αισιόδοξο μήνυμα

Ο κ. Μπεϊνάς υποστηρίζει ότι η περιοχή  δέχεται κατά κύριο λόγο Πολωνούς τουρίστες και οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στο πέρασμά τους από τα σύνορα με την Σερβία. Όμως δίνει και ένα θετικό μήνυμα. «Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι πολύ δυνατοί μήνες με πολλές κρατήσεις. Πιστεύω ότι θα είναι πολλοί καλοί σε πληρότητες έτσι ώστε να μπορέσουν να ισοσκελίσουμε τις ζημιές του προηγούμενου διαστήματος», καταλήγει ο κ. Μπεϊνάς.

Πηγή larissanet.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ