Μ. Συρεγγέλα: Κάθε δράση συμβαδίζει με τις νέες κοινωνικές συνθήκες

Μ. Συρεγγέλα: Κάθε δράση συμβαδίζει με τις νέες κοινωνικές συνθήκες

«Κάθε δράση, κάθε νομοθετική πράξη διαπνέεται από τη λογική και την ανάγκη να δημιουργηθεί μία ενιαία και οριζόντια πολιτική βάθους, η οποία θα είναι μακρόπνοη, συνεκτική και θα συμβαδίζει με τις νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Το δημογραφικό πρόβλημα, όπως τόνισε η κα Συρεγγέλα, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση όχι ως μία «μεμονωμένη» πολιτική, αλλά ως μία προτεραιότητα, η οποία διαπερνά τη δράση και τις προτεραιότητες μίας σειράς άλλων αξόνων πολιτικής, όπως είναι η απασχόληση και η προστασία της μητρότητας και της γονεϊκότητας.

«Η δημογραφική πολιτική, όπως και η οικογένεια, αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς, οι οποίοι αλλάζουν, εξελίσσονται, αποκτούν νέες ανάγκες και προτεραιότητες. Γι’ αυτό και κάθε δράση, κάθε νομοθετική πράξη διαπνέεται από τη λογική και την ανάγκη να δημιουργηθεί μία ενιαία και οριζόντια πολιτική βάθους, η οποία θα είναι μακρόπνοη, συνεκτική και θα συμβαδίζει με τις νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες», υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα: “New Societal Contract for Ageing Societies for Ageing Societies in Post-pandemic- Era”.

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί γύρω από το ευαίσθητο αυτό κομμάτι πολιτικής, η υφυπουργός υπενθύμισε πως στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για την προώθηση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς, καθώς και διατάξεις σχετικές με την προστασία των ιδιαίτερων αναγκών των φροντιστών, των μονογονέων και των μεγάλων οικογενειών. Τόνισε, δε, πως η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος δεν μπορεί να συντελείται ανεξάρτητα ούτε από τις πολιτικές ισότητας των φύλων, και κυρίως την αλλαγή των στερεοτυπικών ρόλων στην οικογένεια και την ισότιμη κατανομή των οικογενειακών ευθυνών ανάμεσα στα δύο φύλα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ