Η μείωση στα μεγάλα αστικά κέντρα όσον αφορά ρυθμό αναπαραγωγής RT είναι ξεκάθαρη, καθώς αυτός ο αριθμός παραμένει κάτω από το 1, εξήγησε κατά την αποψινή ενημέρωση ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ωστόσο είπε ότι τα ενεργά κρούσματα παραμένουν ακόμη εξαιρετικά υψηλά, παρότι καταγράφεται μείωση των νέων κρουσμάτων 15-20% στην Αθήνα και 20-22% στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, όπως είπε, καταγράφεται μικρή υποχώρηση στην διάγνωση νέων κρουσμάτων στους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών.
Η μείωση στο προφίλ νοσηρότητας συνεχίστηκε, αν και με πιο αργούς ρυθμούς, από την προηγούμενη βδομάδα τόνισε και κάλεσε όλους να προσέξουν και ιδίως όσοι βρίσκονται σε μικρές πόλεις και χωριά. «Το ότι δεν ζούνε σε μεγάλες πόλεις δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν μας αφορά» κατέληξε.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται τα 1.667 νέα κρούσματα
Β. Παπαευαγγέλου: Μειώνονται τα κρούσματα, παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ
Νέα μέτρα για τα χερσαία σύνορα – Είσοδος μόνο με αρνητικό τεστ
Χαρδαλιάς: Το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων σε 5 περιφέρειες
Lockdown: Αυτά τα καταστήματα θα ανοίξουν τη Δευτέρα
Κορωνοϊός: 98 νεκροί – 1.667 νέα κρούσματα – 612 διασωληνωμένοι