Μαθητές και “Νόησις” γιορτάζουν την επέτειο του 1821

Μαθητές και “Νόησις” γιορτάζουν την επέτειο του 1821

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα 1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση, για να συμμετάσχουν στον εθνικό εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σχολικές μονάδες, μεμονωμένες τάξεις-τμήματα, ομάδες μαθητών/ριών και των εκπαιδευτικών τους ή και συμπράξεις μεταξύ σχολείων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, στην εκδήλωση θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων όλων των βαθμίδων και τύπων εκπαίδευσης (Προσχολικής, Δημοτικής, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γενικής, Επαγγελματικής εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής) των περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, με εργασίες που οι ίδιοι/ες θα έχουν εκπονήσει. Θα δοθεί, επίσης, η δυνατότητα συμμετοχής και ελληνικών σχολικών μονάδων του εξωτερικού, εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Οι διαδικασίες της εορταστικής εκδήλωσης (σχεδιασμός, οργάνωση, υλοποίηση, δημοσιοποίηση) θα υλοποιηθούν με ευθύνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και, ειδικότερα, Οργανωτικής Επιτροπής και Επιστημονικών Επιτροπών που έχουν συσταθεί για τον σκοπό αυτό.

Βασικοί σκοποί της εκδήλωσης είναι:
• Να αναδειχθεί η πολύπλευρη και σημαντική συνεισφορά της εκπαίδευσης στον απελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων και στη διαμόρφωση της ιστορίας του ελληνικού κράτους.
• Να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες να συμμετάσχουν στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, να αρθρώσουν και να καταθέσουν την άποψή τους αναφορικά με τον δικό τους τρόπο θέασης και πρόσληψης του παρελθόντος.

Σε ότι αφορά στη θεματολογία, ζητούμενο είναι οι εργασίες των μαθητών και μαθητριών να αναδεικνύουν πτυχές και όψεις της εκπαίδευσης του ελληνικού κράτους στη διαχρονία, με αφετηρία τον Αγώνα της Παλιγγενεσίας και της συγκρότησης του πρώτου ελεύθερου ελληνικού κράτους, έως και τη σημερινή εκπαίδευση. Καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης της φόρμας και υποβολής της περίληψης και της πλήρους εργασίας είναι η 19η Φεβρουαρίου 2021.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top