Μαζεύουν χρήματα για να επισκευάσουν παιδικά δωμάτια που πλημμύρισαν!

Μαζεύουν χρήματα για να επισκευάσουν παιδικά δωμάτια που πλημμύρισαν!

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σπίτια πλημμυρισμένα, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, περιουσίες που χάθηκαν μέσα σε λίγη ώρα και ανθρώπινες ζωές που κινδύνεψαν άμεσα, και από “θαύμα” δεν υπήρξαν θύματα, ήταν ο απολογισμός του “εφιάλτη” της κακοκαιρίας που έζησαν οι κάτοικοι του Δήμου Χερσονήσου στην Κρήτη, πριν από ένα μήνα.

Από τότε προσπαθούν να “μαζέψουν τα κομμάτια” τους, να στήσουν ξανά τα νοικοκυριά τους, να συνεχίσουν τη ζωή τους και να επανέλθουν σε μία κανονικότητα, πάντα υπό τον φόβο μην ξανά υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα και προκληθούν νέες τεράστιες καταστροφές αλλά και με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οικογένειες της περιοχής και θέλοντας να επαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών που είδαν τα δωμάτια τους να καταστρέφονται και τα αγαπημένα τους παιχνίδια και αντικείμενα να χάνονται στα λασπόνερα, έρχεται να συνδράμει έμπρακτα η γνωστή για τις δράσεις της εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. ζητώντας τη βοήθεια όλων για να στηριχθούν τέσσερις οικογένειες που επλήγησαν.

Στόχος, όπως εξηγεί μιλώντας στο GRTimes.gr, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Εθελοντικού Σωματείου, Σαράντης Σιμάκης, είναι να συγκεντρωθούν χρήματα μέσω της ηλεκτρονικής καμπάνιας που ξεκίνησε να τρέχει, ώστε να ανακαινιστούν πλήρως τέσσερα παιδικά δωμάτια και παράλληλα να ενισχυθούν οι οικογένειες με είδη που σχετίζονται με βασικές ανάγκες, όπως έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες. “Θέλουμε να τους βοηθήσουμε και να πάρουμε ένα μέρος από το άγχος τους ανακαινίζοντας και επιδιορθώνοντας ένα σημαντικό μέρος του σπιτιού τους”, σημειώνει, προσθέτοντας παράλληλα ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

“Οι οικογένειες αυτές έζησαν έναν εφιάλτη”, αναφέρει ο κ. Σιμάκης ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή μετά τις πλημμύρες και άκουσε όσα βίωσαν οι άνθρωποι που είδαν έναν χείμαρρο να μπαίνει μέσα στα σπίτια τους και να καταστρέφει ότι έβρισκε στο διάβα του απειλώντας τις ζωές τους. Χαρακτηριστική και συνάμα συγκλονιστική είναι η περίπτωση μιας οικογένειας η οποία έμενε σε ένα ημιυπόγειο και είδε τα ορμητικά νερά να εισβάλουν σε ελάχιστο χρόνο μέσα στο σπίτι, να φτάνουν σε ύψος δύο μέτρων και να αναγκάζονται να τρέξουν για να σωθούν.

“Στις 6 το πρωί ξεκίνησε να μπαίνει νερό στην αυλή και στις 10 βγάζανε την οικογένεια από το πλαϊνό δωμάτιο για να περάσουν τον μαντρότοιχο και να καταφέρουν η γυναίκα με τα παιδιά να φτάσουν σε άλλο σπίτι που ήταν σε πιο ψηλό σημείο. Ο σύζυγός της με τον πατέρα του προσπαθούσε να κρατήσει την πόρτα ασφαλείας για να μη μπούνε τα νερά μέσα, μέχρι τη στιγμή που κατάλαβαν ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, εγκαταλείποντας την προσπάθεια για να μη πνιγούν και έτρεξαν για να ξεφύγουν. Μόλις έφτασαν στο δωμάτιο για να διαφύγουν είδαν ότι το νερό είχε φτάσει ήδη στα πόδια τους. Τα έπιπλα, οι συσκευές και όλα τους τα υπάρχοντα παρασύρθηκαν από τα νερά και βρέθηκαν έξω από το σπίτι”, περιγράφει ο πρόεδρος του Εθελοντικού Σωματείου.

Ήδη ο κόσμος συμμετέχει στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και στόχος της ειδικής καμπάνιας που θα τρέχει έως τις 31 Δεκεμβρίου είναι να έχουν συγκεντρωθεί 9.000 ευρώ για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες. Παράλληλα, εκτός από χρήματα όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσφέρει έπιπλα ή ηλεκτρικές συσκευές. Το link της καμπάνιας: www.giveandfund.com/giveandfund/project/ataxtoi-kriti

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. από το 2018 έχουν δημιουργήσει το Project  “Ανακαινίσεις παιδικών δωματίων” καταφέρνοντας έως σήμερα να ανακαινίσουν πέντε παιδικά δωμάτια και να δώσουν χαρά σε οκτώ παιδιά και τις οικογένειές τους. Επιπλέον, για τη προσπάθεια στήριξης και την ειδική καμπάνια που τρέχει για τις οικογένειες που επλήγησαν από τις πλημμύρες, συνεργάζονται με την ενορία της περιοχής των Κάτω Βουβών και με την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Χερσονήσου “Βοήθεια στο σπίτι” με στόχο να καταγραφούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

Το μέγεθος της καταστροφής που “χτύπησε” την περιοχή αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ