Μentoria: Οι εθελοντές υπογράφουν για μία «εκπαίδευση δίχως όρια»

Μentoria: Οι εθελοντές υπογράφουν για μία «εκπαίδευση δίχως όρια»

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Oι πρώτες 81 υπογραφές στο καταστατικό της Mentoria μπήκανε και η μεγάλη ομάδα των  650 ενεργών μελών και των 8.000 και πλέον followers, μετά από ενάμισι χρόνο άτυπης αλλά ουσιαστικής διαδικτυακής λειτουργίας, αποκτά και νομική υπόσταση.

Ο κορωνοϊός δε βοήθησε αλλά και δεν ανέκοψε την απόφαση των δεκάδων μελών, όλων εθελοντών, να βάλουν τις βάσεις για μία μεγάλη ομάδα, ένα σωματείο που θέλει να δουλέψει για μία ολιστική εκπαίδευση, για μία σύγχρονη παιδεία που θα ανοίγει ορίζοντες σε παιδιά και εφήβους με αυτογνωσία, ώστε, τόσο εξατομικευμένα όσο και συλλογικά,  να αναπτύσσονται σε κ μία κοινωνία που θα δίνει απαντήσεις στα μεγάλα πανανθρώπινα ζητήματα και στις προκλήσεις της εποχής μας.

Οι πρώτες υπογραφές στο καταστατικό της Mentoria μπήκαν στην Αθήνα, στις 14 Ιουλίου και ακολούθησαν οι υπογραφές των πρώτων και επισήμως μελών της Θεσσαλονίκης, στις 21 του μήνα, ενώ έπεται και συνέχεια από τους ενεργούς εθελοντές σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, γιατί υπάρχουν πολλοί ακόμη, σε Ιταλία, Αγγλία ως και Ιαπωνία.

Το σπόρο της Μentoria φύτεψε ο Δημήτρης Τσέλιος, γνωστός από το life coaching και συγγραφέας του «Απόδραση από το Σπήλαιο» κι’ όπως αποδείχθηκε, ο σπόρος αυτός έπεσε σε διψασμένο χώμα καθώς είναι πολλοί οι άνθρωποι , με κοινές αξίες και διάθεση να δουλέψουν εθελοντικά για μία εκπαίδευση προσανατολισμένη στο μέλλον, δηλαδή για «μία εκπαίδευση που βασίζεται σε μαθήματα ζωής, αναδεικνύει τα ταλέντα των νέων και οδηγεί στην αυτογνωσία τους».

Και να μια εμπνευσμένη φράση από την ιδρυτική διακήρυξη,  που δίνει το στίγμα  των …»Μentoριανών»: «Μentoria, Eκπαίδευση Δίχως Όρια»

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα βασιστούν οι δράσεις της Μentoria είναι οκτώ και ήδη πάνω σε αυτές έχουν πραγματοποιηθεί διαδικτυακές ημερίδες :

  • Αυτογνωσία –Αυτοπραγμάτωση
  • Εθελοντισμός
  • Προσωποποιημένη μάθηση
  • Περιβάλλον – Φύση
  • Τεχνολογία
  • Επαγγελματικός προσανατολισμός – Επιχειρηματικότητα
  • Τέχνες – Πολιτισμός
  • Αθλητισμός – Ευεξία

Summer camp στο Σχολείο της Φύσης και Εκπαίδευση αλλιώς

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που ετοιμάζει η Mentoria είναι το summer camp που θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο της Φύσης, στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, μεταξύ 21 και 28 Αυγούστου.

Εκεί, παιδιά και έφηβοι, ηλικίας 10-15 ετών, θα χωριστούν σε ομάδες με στόχο ώστε, παράλληλα με την ψυχαγωγία και τη σύνδεσή τους με τη φύση, να προτείνουν λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα σύμφωνα με τον τρόπο που τα έχει ορίσει ο ΟΗΕ.

Η κάθε ομάδα ανάλογα με τον στόχο που θα θέσει θα κληθεί να επιλέξει και την αντίστοιχη διαδρομή η οποία περνάει από συγκεκριμένους σταθμούς – γνωστικά αντικείμενα, μέσα από τα οποία τα παιδιά θα αναζητήσουν τις λύσεις. Στο τέλος του summer camp οι ομάδες θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν στον ΟΗΕ.

Γιατί, όπως λένε στη Mentoria, η Εκπαίδευση είναι ζωή η ίδια.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ